Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαθανάσης: Δεν θα υπάρχει κόφτης στις μετακινήσεις για αγορές – Να τηρούν όλοι τα μέτρα

Παπαθανάσης: Δεν θα υπάρχει κόφτης στις μετακινήσεις για αγορές – Να τηρούν όλοι τα μέτρα
Εάν η κατάσταση ξεφύγει, τότε θα αναγκαστούμε να κλείσουμε και πάλι το λιανεμπόριο είπε ο κ.Παπαθανάσης
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση ότι δεν πρόκειται να υπάρξει κόφτης στις μετακινήσεις προκειμένου οι πολίτες να κάνουν τις αγορές τους διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Ν. Παπαθανάσης, ο οποίος ωστόσο κάλεσε τους πολίτες να δείξουν αυτοσυγκράτηση και να τηρήσουν τα μέτρα.
«Κάθε εβδομάδα τα επιδημιολογικά δεδομένα θα επαναξιολογούνται κι αν η κατάσταση ξεφύγει τότε θα αναγκαστούμε να κλείσουμε και πάλι το λιανεμπόριο.
Το χρονικό περιθώριο των δυο ωρών ισχύει για όλα, εκτός από τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής» ανέφερε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ.Παπαθανάσης, επισημαίνοντας ότι δεν μπορεί να μπει «κόφτης» γιατί η κυβέρνηση σέβεται τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών, μέσα από τα sms.
Σε ότι αφορά τις λεγόμενες «κόκκινες περιοχές», είπε πως τα καταστήματα θα λειτουργήσουν με τη μέθοδο του click away, αλλά οι κάτοικοι των περιοχών αυτών θα μπορούν να μεταβαίνουν σε άλλες περιοχές για να κάνουν τα ψώνια τους.

Θα εξεταστούν και άλλα ανοίγματα

Ερωτηθείς για μια σειρά από δραστηριότητες που παραμένουν κλειστές, ο κ.Παπαθανάσης δήλωσε πως αυτό που είχε προτεραιότητα, ήταν συγκεκριμένοι τομείς του λιανεμπορίου, επισημαίνοντας ότι την επόμενη Παρασκευή η επιτροπή των ειδικών θα εξετάσει και άλλες περιπτώσεις, χωρίς αυτό όμως να σημαίνει ότι θα δώσει το πράσινο φως για το άνοιγμα τους, όπως είναι τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ, οι σχολές οδηγών, το ψάρεμα και το κυνήγι.
Αντίθετα ήταν κατηγορηματικός ότι αυτή τη στιγμή δεν γίνεται συζήτηση για το άνοιγμα της εστίασης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης