Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μαρίνος (ΚΚΕ): Έντονη ανησυχία για τα ελληνοτουρκικά – Απαράδεκτες οι θέσεις της Τουρκίας

Μαρίνος (ΚΚΕ): Έντονη ανησυχία για τα ελληνοτουρκικά – Απαράδεκτες οι θέσεις της Τουρκίας
Λύση συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου και της ανατ. Μεσογείου προωθούν ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ τόνισε ο κ.Μαρίνος
Σχετικά Άρθρα

Την έντονη ανησυχία του ΚΚΕ για την πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων με αφορμή την επικείμενη έναρξη των διερευνητικών επαφών Ελλάδας – Τουρκίας εξέφρασε ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος, μετά τη συνάντησή που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης των κοινοβουλευτικών κομμάτων.
«Το ΚΚΕ έχει εκφράσει την έντονη ανησυχία του για τις εξελίξεις στην περιοχή και την πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων.
Θεωρεί αυτές τις εξελίξεις πολύ σοβαρές και θα παρακολουθήσουμε σταθερά, γιατί θα συνυπάρξει η ένταση, η όξυνση με την προσπάθεια μιας συμβιβαστικής λύσης.
Η Τουρκία έχει ξεκαθαρίσει ότι επιδιώκει μια συζήτηση εφ' όλης της ύλης και θέλει να θέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τις απαράδεκτες θέσεις για την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών και τις γκρίζες ζώνες.
Οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ, ακολουθώντας μια πολύ επικίνδυνη πορεία, προσπαθούν να διαμορφώσουν το έδαφος για να προωθηθεί λύση συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου» υποστήριξε ο κ.Μαρίνος.
«Τα σχέδια του ευρωατλαντισμού, όπως και την προηγούμενη περίοδο, είναι άκρως επικίνδυνα και δυστυχώς οι ελληνικές κυβερνήσεις έχουν εμπλακεί σ' αυτό το σχεδιασμό.
Οι θέσεις της σημερινής κυβέρνησης δε μας καθησυχάζουν και γι' αυτό θέλουμε να καλέσουμε το λαό μας να αντιμετωπίσει όλη αυτή την προσπάθεια ωραιοποίησης των διερευνητικών συνομιλιών, να επιδείξει ετοιμότητα και να είναι αυστηρός απέναντι σε κάθε προσπάθεια εφησυχασμού», επεσήμανε ο κ.Μαρίνος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης