Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας σε κυνηγούς: Θέατρο του παραλόγου τα περιοριστικά μέτρα από την κυβέρνηση

Τσίπρας σε κυνηγούς: Θέατρο του παραλόγου τα περιοριστικά μέτρα από την κυβέρνηση
Επιτρέπεται η βόλτα με κατοικίδιο μέσω μηνύματος αλλά δεν επιτρέπεται το κυνήγι και το ψάρεμα είπε ο κ.Τσίπρας
Σχετικά Άρθρα

Για θέατρο του παραλόγου από την πλευρά της κυβέρνησης έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας κατά την τηλεδιάσκεψη που είχε σήμερα Πέμπτη 21/1 με τον πρόεδρο και το ΔΣ της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας και τους προέδρους των κυνηγετικών ομοσπονδιών, αναφερόμενος στα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί στο κυνήγι και στο ψάρεμα.
Ο κ.Τσίπρας είπε πως χαρακτηριστικά πως «ενώ επιτρέπεται η βόλτα με κατοικίδιο μέσω μηνύματος, ακόμα και μότο κρος στην Πάρνηθα από υψηλόβαθμα, σε πολιτειακό επίπεδο, στελέχη, δεν επιτρέπεται το κυνήγι και το ψάρεμα, ούτε "κατά μόνας"».

Αντιεπιστημονική η διαχείριση του θέματος

«Δυστυχώς και η διαχείριση αυτού του θέματος είναι μια ακόμη απόδειξη του αντιεπιστημονικού τρόπου με τον οποίο διαχειρίζεται η κυβέρνηση την πανδημία σε κάθε τομέα.
Δεν υπάρχει οικοσυστηματική αξιολόγηση, έχει τεθεί σε αναστολή η Θηροφυλακή και έχουν τεθεί σοβαρά ζητήματα περιβάλλοντος και ισορροπίας της άγριας πανίδας», είπε ο κ.Τσίπρας, ο οποίος ανέφερε στους εκπροσώπους των κυνηγών ότι ανταποκρίθηκε στο αίτημα τους να συνομιλήσουν καθώς θεωρεί ότι η στάση της κυβέρνησης αδικεί τους δεκάδες χιλιάδες κυνηγούς της χώρας μας και τους ψαράδες.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε επίσης ότι προκύπτει θέμα απασχόλησης 700 εργαζομένων ανάμεσα τους και οι 270 της Θηροφυλακής, η οποία, όπως είπε, έχει ως αποστολή την προστασία της άγριας πανίδας και των καταφυγίων.
Επιπλέον, ο κ.Τσίπρας ανέφερε ότι το μισθολογικό κόστος αυτών των εργαζομένων καλύπτεται από τις άδειες κυνηγιού και δεν επιβαρύνει τον προϋπολογισμό και πως το υπουργείο Περιβάλλοντος οφείλει να επιλύσει άμεσα το θέμα.

Εχθρός των κυνηγών η κυβέρνηση

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι των κυνηγών, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, «ευχαρίστησαν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για την ώριμη και υπεύθυνη, όπως είπαν, στάση του, επέκριναν την κυβέρνηση για τις αμφιταλαντεύσεις της και την χαρακτήρισαν "εχθρό των κυνηγών" καθώς αποφάσισε να ανοίξει το λιανεμπόριο και πλείστες άλλες δραστηριότητες της αγοράς, αλλά να διατηρήσει τους υφιστάμενους περιορισμούς στο κυνήγι».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης