Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καλπάκης: Εύθραυστη η ύφεση της πανδημίας – Χωρίς σοβαρή επιδημιολογική επιτήρηση

Καλπάκης: Εύθραυστη η ύφεση της πανδημίας – Χωρίς σοβαρή επιδημιολογική επιτήρηση

Η κυβέρνηση θα έπρεπε να είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο, σύμφωνα με τον Στ. Καλπάκη

Τα επιδημιολογικά στοιχεία είναι βελτιωμένα, η πανδημία αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε κάποια ύφεση, όμως «είναι εύθραυστη ύφεση», τόνισε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Στέργιος Καλπάκης.
Ο κ. Καλπάκης μιλώντας στην ΕΡΤ1 σημείωσε ότι καθώς έχουν αρχίσει να «ανοίγουν» τομείς, όπως σχολεία και αγορά και υπάρχει κινητικότητα, «χωρίς σοβαρή επιδημιολογική επιτήρηση, με μαζική συνταγογράφηση των τεστ, ιχνηλάτηση, εντοπισμό και απομόνωση των κρουσμάτων, υπάρχει ο κίνδυνος να έχουμε ξανά διάχυση στην κοινότητα και με δεδομένο ότι έχουμε ανησυχητικά μηνύματα για τη μετάλλαξη του ιού».
Μεταξύ άλλων, ανέφερε πως «χρειάζεται να γίνουν πολλά βήματα για την βελτίωση της κατάστασης στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, όπου βλέπουμε και πάλι, καθημερινά, εικόνες απίστευτου συνωστισμού, όπως και για την ασφάλεια στους χώρους εργασίας».
Ακόμη, υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση ποντάρει μονίμως στο καλύτερο σενάριο με αποτέλεσμα να μην είναι έτοιμη για τα χειρότερα».
Σύμφωνα με τον αναπληρωτή εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, η κυβέρνηση θα έπρεπε να είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο, όμως «μιλούσε για πολλές δόσεις εμβολίου, 2 εκατ. εμβολιασμούς το Μάρτιο και κάλυψη του 60 - 70% του πληθυσμού το καλοκαίρι και τώρα βρίσκεται σε αδιέξοδο, μετά την αθέτηση της συμφωνίας μεταξύ των εταιριών και της ΕΕ».
Έκανε αναφορά στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ να αναλάβει πρωτοβουλίες στην ΕΕ για την άρση του καθεστώτος της «πατέντας», ώστε να παραχθούν μαζικά εμβόλια κι από άλλες φαρμακοβιομηχανίες στην Ευρώπη και να χτιστεί πιο γρήγορα τείχος ανοσίας στην κοινότητα.
«Εισπράξαμε μόνο ειρωνεία από την κυβέρνηση, ενώ είναι ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης που αρθρογραφούσε υπέρ μιας τέτοιας προοπτικής», σχολίασε ο κ. Καλπάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης