Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ηλιόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ): Όμηρος του Σαμαρά ο Μητσοτάκης

Ηλιόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ): Όμηρος του Σαμαρά ο Μητσοτάκης
Οι παλινωδίες και αντιθέσεις της ΝΔ υπονομεύουν το διάλογο με την Τουρκία είπε ο κ.Ηλιόπουλος
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης είναι όμηρος του Αντώνη Σαμαρά διατύπωσε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, ο οποίος υποστήριξε πως οι παλινωδίες και οι αντιθέσεις της ΝΔ υπονομεύουν το διάλογο με την Τουρκία.
«Μοναδικός τρόπος για να επιλυθούν οι διαφορές μας με την Τουρκία είναι ο διάλογος με ορίζοντα το διεθνές δικαστήριο της Χάγης.
Αφενός η κυβέρνηση Μητσοτάκη αρνήθηκε να χτίσει πάνω στην απόφαση που πέτυχαν Ελλάδα και Κύπρος το καλοκαίρι του 2019 για κυρώσεις στην Τουρκία, αφετέρου στο εσωτερικό της ΝΔ ο Κ. Μητσοτάκης «αποδεικνύεται» όμηρος της στρατηγικής του κ. Σαμαρά που αρνείται ακόμη και την προσφυγή στη Χάγη.
Σε καμία περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. δεν θα επιτρέψει να γίνουν τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής της χώρας, ζητήματα μικροκομματικής αντιπαράθεσης» ανέφερε μιλώντας στο Real Fm ο κ.Ηλιόπουλος με αφορμή και την παρέμβαση του κ.Σαμαρά, ο οποίος τάχθηκε κατά των διαπραγματεύσεων με την Τουρκία.

Δεν υπάρχουν περιθώρια εθνικής συναίνεσης

«Δυστυχώς η στάση του πρώην πρωθυπουργού και η αδυναμία παραμικρής εσωτερικής συναίνεσης στο εσωτερικό της ΝΔ, όχι μόνο δεν αφήνει περιθώρια εθνικής συναίνεσης, αλλά υπονομεύει συνολικά την προσπάθεια διαλόγου.
Η τουρκική πλευρά αναγνωρίζει το μειονέκτημά μας, ενώ και ο διεθνής παράγοντας βλέπει την αποδυνάμωση της χώρας.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα;
Οι παλινωδίες της κυβέρνησης στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, της μεγαλύτερης διπλωματικής νίκης της Ελλάδας, και ταυτόχρονα της μεγαλύτερης ήττας της στρατηγικής έντασης του Ερντογάν στα Βαλκάνια» τόνισε ο κ.Ηλιόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης