Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Ντροπιαστική η επίκληση πρακτικών της χούντας από τον υφυπουργό Παιδείας

ΣΥΡΙΖΑ: Ντροπιαστική η επίκληση πρακτικών της χούντας από τον υφυπουργό Παιδείας
«Ντροπιαστική η επίκληση πρακτικών της χούντας από τον υφυπουργό Παιδείας»
«Τον αντιδημοκρατικό κατήφορο της κυβέρνησης κατόρθωσε να οδηγήσει σε νέα βάθη ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος», σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι ο υφυπουργός «κατά τη διάρκεια ζωντανής εκδήλωσης, στην αγωνία του να υπερασπιστεί την εγκατάσταση αστυνομικής δύναμης εντός των ΑΕΙ, ανέφερε πως:
‘Να θυμίσω ότι από το 1969 είχε ιδρυθεί μέσα στα Πανεπιστήμια αστυνομικό τμήμα, τουλάχιστον στις πανεπιστημιουπόλεις.
Επομένως, υπήρχε αστυνομικό τμήμα μέσα στις πανεπιστημιουπόλεις’», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο τομέας Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.
«Παραμένει άγνωστο από πού αντλεί τη συγκεκριμένη πληροφορία ο υφυπουργός Παιδείας, καθώς δεν υπάρχει ιστορική καταγραφή και γνώση για τη λειτουργία αστυνομικών τμημάτων εντός των ΑΕΙ κατά τα μαύρα χρόνια της Χούντας (1967-1974).
Ωστόσο, λειτουργούσε σε πλήρη ανάπτυξη το Σπουδαστικό της Ασφάλειας, το οποίο «διέπρεπε» στις συλλήψεις, στα βασανιστήρια, στην παρακολούθηση και στον χαφιεδισμό φοιτητών και πανεπιστημιακών», συμπληρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
«Πάντως, μετά την παραδοχή του υφυπουργού για τα ιστορικά πρότυπα της σημερινής κυβέρνησης ΝΔ, κάθε άλλη συζήτηση παρέλκει.
Μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικοί, γονείς γνωρίζουν γιατί είναι δημοκρατικό καθήκον η αντίσταση στην απόπειρα της κυβέρνησης Μητσοτάκη να ολοκληρώσει το ημιτελές έργο της επταετίας.
Η ντροπιαστική επίκληση του κ. Συρίγου προσβάλλει ολόκληρη την κοινωνία, συμπεριλαμβανομένων φυσικά και των συντηρητικών πολιτών», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης