Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ κατά κυβέρνησης: Εξυπηρέτηση ημετέρων στη στέγαση προσφύγων – Ερώτηση για την ΜΚΟ Hopeland

ΣΥΡΙΖΑ κατά κυβέρνησης: Εξυπηρέτηση ημετέρων στη στέγαση προσφύγων – Ερώτηση για την ΜΚΟ Hopeland
ΣΥΡΙΖΑ κατά κυβέρνησης

Ερώτηση κατατέθηκε με πρωτοβουλία του βουλευτή Κορινθίας και τομεάρχη Μετανάστευσης και Ασύλου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργου Ψυχογιού, για την προκλητική και ευνοϊκή μεταχείριση της ΜΚΟ Hopeland που υλοποιεί το πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ για την στέγαση προσφύγων.
Οπως αναφέρει η αντιπολίτευση, «η υπόθεση της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης HOPELAND ξαναέρχεται στο προσκήνιο μέσα από αναλυτικό ρεπορτάζ της ιστοσελίδας wearesolomon.com, όπου φαίνεται να έχουν υπάρξει ξεκάθαρες μεθοδεύσεις προκειμένου να συμμετάσχει στο πρόγραμμα «ΕΣΤΙΑ».
Και ενώ η Κυβέρνηση, μέσα από δηλώσεις Υπουργών και στελεχών έχει κηρύξει «ανένδοτο» κατά όλων ανεξαιρέτως των Μ.Κ.Ο και των εργαζόμενών τους, φαίνεται πως επιλεκτικά σε περιπτώσεις όπως η HOPELAND, που εμφανίστηκαν ουσιαστικά από το πουθενά και ανακάλυψαν σε μια νύχτα την στέγαση των προσφύγων, δεν κάνει απλά τα στραβά μάτια, αλλά προσφέρει εξόχως προκλητικές διευκολύνσεις στη χρηματοδότηση, η οποία θα φτάσει τα 1,2 εκ. ευρώ για τις υπηρεσίες του 2020 ενώ υπολογίζεται να ξεπεράσει τα 5,5 εκ. ευρώ για το 2021.
Η HOPELAND εντάχθηκε με ταχύρρυθμες διαδικασίες στο Ειδικό Μητρώο ΜΚΟ του Υπουργείου, ένα Μητρώο που δημιουργήθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ, στο οποίο οργανώσεις με πολυετή παρουσία και εξειδίκευση στο χώρο του προσφυγικού, με τεχνογνωσία και έμπειρο προσωπικό, πάσχιζαν για πολλούς μήνες για να ανταποκριθούν στα τυπικά κριτήρια και να έχουν έναν πλήρη φάκελο.
Μάλιστα, η εν λόγω Οργάνωση είναι από τις λίγες που φαίνεται, σύμφωνα με το ρεπορτάζ να γίνεται τακτική πληρωμή, ακόμα και αν δεν πληρούσαν κατά την ημερομηνία κατάθεσης της πίστωσης (ΑΔΑ:ΨΦΩΖ46ΜΔΨΟ-Ν6Ν) το τυπικό προσόν της ένταξης στο Ειδικό Μητρώο.
Την ίδια ώρα που φαίνεται ότι οι περισσότεροι Δήμοι και αρκετές Οργανώσεις μετά από μακρά εμπειρία, δεν θα μπορέσουν να καλύψουν για τυπικούς λόγους και λόγω της μειωμένης χρηματοδότησης τις προϋποθέσεις συμμετοχής σε ένα σημαντικό πρόγραμμα που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε από την Ευρώπη και υλοποίησε με επιτυχία, την ίδια ώρα που 17 υπάλληλοι της Υπηρεσίας Ασύλου απολύονται γιατί δήθεν δεν μπορεί να τους πληρώνει το Υπουργείο και παραμένουν στις θέσεις τους με δικαστικές αποφάσεις, την ίδια στιγμή που κόβεται ο ΑΜΚΑ των αιτούντων άσυλο για την πρόσβαση στην Υγεία, οργανώσεις που εμφανίστηκαν εν μία νυκτί, μπαίνουν από το παράθυρο και αντιμετωπίζονται προνομιακά, λαμβάνοντας μάλιστα ταχύτατα τεράστια ποσά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης