Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας: Η κυβέρνηση έχει δυσανεξία στη κοινωνική διαμαρτυρία, επιθυμεί μια κοινωνία σε ύπνωση και καραντίνα

Τσίπρας: Η κυβέρνηση έχει δυσανεξία στη κοινωνική διαμαρτυρία, επιθυμεί μια κοινωνία σε ύπνωση και καραντίνα
Οι ένοπλοι αστυνομικοί μέσα στις σχολές δεν θα λύσουν προβλήματα θα δημιουργήσουν επιπρόσθετα, τονίζει ο κ. Τσίπρας
Σχετικά Άρθρα

Τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους της πρωτοβουλίας πανεπιστημιακών κατά του νομοσχεδίου της υπουργού Παιδείας και της πανεπιστημιακής αστυνομίας, είχε σήμερα 27 Ιανουαρίου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας.
Σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου,οπρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε τη στήριξή του στην πρωτοβουλία των πανεπιστημιακών, η οποία μέχρι στιγμής έχει ξεπεράσει τις 1.080 υπογραφές ακαδημαϊκών, ενώ υπογράμμισε πως αποτελεί ευχάριστη έκπληξη το γεγονός ότι υπάρχει ευρύτατη συσπείρωση δημοκρατικών ακαδημαϊκών, ανεξάρτητα πολιτικής ή κομματικής προτίμησης, οι οποίοι συμπαρατάσσονται υπέρ της υπεράσπισης του δημοσίου πανεπιστημίου αλλά και της Δημοκρατίας.
Ο κ. Τσίπρας συμφώνησε απόλυτα με τους πανεπιστημιακούς, ότι "όσοι αντιδρούν στη δημιουργία πανεπιστημιακής αστυνομίας, δεν παραγνωρίζουν την ανάγκη να υπάρξει επαρκής και αποτελεσματική φύλαξη των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, ώστε ακαδημαϊκοί και φοιτητές να είναι απόλυτα ασφαλείς".

Kανείς δεν έχει το προνόμιο της ευαισθησίας απέναντι στη βία

Σημείωσε ακόμη, ότι "κανείς δεν έχει το προνόμιο της ευαισθησίας απέναντι στη βία και στη παραβατικότητα, που πρωτίστως εμποδίζει τη διακίνηση των ιδεών και την αγώνων".
Ωστόσο, σημείωσε "αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό, είναι ότι οι ένοπλοι αστυνομικοί μέσα στις σχολές και μάλιστα ανεκπαίδευτοι ειδικοί φρουροί, όχι μόνο δεν θα λύσουν προβλήματα, αλλά θα δημιουργήσουν επιπρόσθετα".
Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε επίσης στο ζήτημα της δημοκρατίας και των συνταγματικών δικαιωμάτων και ελευθεριών που "συνειδητά η κυβέρνηση θέτει σε καραντίνα με πρόσχημα την πανδημία", κάνοντας λόγο για "ευτράπελα" σε σχέση με τη ξαφνική σπουδή απαγόρευσης συνάθροισης άνω των 100 ατόμων.
"Προφανώς έχει να κάνει με τις αναμενόμενες κινητοποιήσεις των φοιτητών", εκτίμησε ο κ. Τσίπρας και τόνισε: "Η κυβέρνηση έχει δυσανεξία στη κοινωνική διαμαρτυρία και επιθυμεί μια κοινωνία σε διαρκή ύπνωση και καραντίνα...
Αν η κυβέρνηση ανησυχεί για την πανδημία, τότε το μόνο που έχει να κάνει, είναι να αναβάλει την ψήφιση του νόμου για τη περίοδο που θα έχει επανέλθει η κανονικότητα.
Φέρνοντας το νομοσχέδιο υποβάθμισης των ΑΕΙ εν μέσω πανδημίας, είναι η ίδια η κυβέρνηση που προκαλεί την ένταση.
Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με μία επετειακή εκδήλωση όπως τη 17η Νοέμβρη, αλλά με τη σπουδή τους να περάσουν έναν νόμο με σύσσωμη την ακαδημαϊκή κοινότητα απέναντι, σώνει και καλά, μέσα σε συνθήκες πανδημίας".

Απαράδεκτη η δήλωση Συρίγου

Τέλος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, σχολίασε την "απαράδεκτη" όπως την χαρακτήρισε, αναφορά του υφυπουργού Παιδείας, 'Αγγελου Συρίγου: "Αν η κυβέρνηση και οι υπουργοί της έχουν ως παράδειγμα προς μίμηση και ως οδηγό τα όσα συνέβησαν κατά την επτάχρονη δικτατορία, τότε δεν μπορεί να περιμένει τίποτα θετικό η χώρα και ο λαός μας.
Σε κάθε περίπτωση πρέπει να συγχαρούμε και όχι να ψέξουμε τον κο Συρίγο.
Να τον συγχαρούμε για την ειλικρίνειά του.
Θα αποβεί καταλυτική ώστε να συνειδητοποιήσουν όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες - και εντάσσω σε αυτούς προφανώς και τους συντηρητικούς πολίτες - ποιες είναι οι πραγματικές επιδιώξεις της κυβέρνησης στο πεδίο των δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων, και δυστυχώς και στον ευαίσθητο χώρο της Παιδείας".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης