Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ηλιόπουλος: Πολύ σημαντικό ότι το Συμβούλιο Ευρώπης υπερψήφισε την πρόταση Τσίπρα για τις πατέντες των εμβολίων

Ηλιόπουλος: Πολύ σημαντικό ότι το Συμβούλιο Ευρώπης υπερψήφισε την πρόταση Τσίπρα για τις πατέντες των εμβολίων
Ο κ.Μητσοτάκης είχε χλευάσει τον Αλέξη Τσίπρα για την πρόταση που είχε καταθέσει υποστήριξε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ
Σχετικά Άρθρα

Πολύ σημαντική χαρακτήρισε την υπερψήφιση από το Συμβούλιο της Ευρώπης της πρότασης του Αλέξη Τσίπρα για την άρση του καθεστώτος της πατέντας στα εμβόλια ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Ηλιόπουλος.
«Είναι πολύ σημαντικό ότι το Συμβούλιο της Ευρώπης, μετά από πρωτοβουλία της ευρωπαϊκής Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, συζήτησε και υπερψήφισε - με μεγάλη πλειοψηφία - την πρόταση για την άρση του καθεστώτος της πατέντας στα εμβόλια.
Δυστυχώς, η κυβέρνηση δεν έχει λάβει ακόμα καμία ουσιαστική πρωτοβουλία για το συγκεκριμένο θέμα.
Ο κ. Μητσοτάκης στη Βουλή, επέλεξε να χλευάσει τον Αλέξη Τσίπρα για την πρόταση που έχουμε καταθέσει εδώ και καιρό, να πάρει η ΕΕ τις πατέντες των εμβολίων.
Τώρα, ο κ. Μητσοτάκης πρέπει άμεσα να αναλάβει σχετική πρωτοβουλία» υποστήριξε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ.Ηλιόπουλος.

Δεν δουλεύουν από μόνα τους τα περιοριστικά μέτρα

Αναφερόμενος στην αντιμετώπιση της πανδημίας, ο κ.Ηλιόπουλος υπογράμμισε ότι «από τις αρχές Νοέμβρη, που ξεκίνησε το lockdown, μέχρι σήμερα έχουμε θρηνήσει 5.098 συνανθρώπους μας».
«Αυτό σημαίνει ότι τα περιοριστικά μέτρα από μόνα τους δεν δουλεύουν.
Ο Πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου έχει δηλώσει ότι οι περισσότερες μολύνσεις γίνονται στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στους χώρους εργασίας, αλλά η κυβέρνηση συνεχίζει να αρνείται την πραγματικότητα.
Δεν έχει πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο ούτε για τα μέσα μεταφοράς, ούτε για τους μαζικούς χώρους εργασίας.
Έχει διαλύσει την επιθεώρηση εργασίας και πολλοί εργασιακοί χώροι έχουν μετατραπεί σε εστίες υπερμετάδοσης» είπε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπάρχει και θέμα οικονομικής επιβίωσης

Ο κ.Ηλιόπουλος σημείωσε επίσης ότι δεν υπάρχει μόνο το υγειονομικό σκέλος αλλά και το σκέλος της οικονομικής επιβίωσης.
«Το 2020 η χώρα μας κατέγραψε τη μεγαλύτερη ύφεση στην ευρωζώνη και τη δεύτερη μεγαλύτερη απώλεια εισοδήματος στους εργαζόμενους.
Αυτό σημαίνει ότι - παρά το άνοιγμα της αγοράς - αν η κυβέρνηση δεν προχωρήσει, άμεσα, σε μέτρα ουσιαστικής στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων, τα λουκέτα και η απώλεια θέσεων εργασίας είναι αναπόφευκτα» είπε ο κ.Ηλιόπουλος.

Τι προτείνουμε

Όπως είπε, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει «τρεις συγκεκριμένες προτάσεις» και συγκεκριμένα, «την επιχορήγηση από το κράτος των ασφαλιστικών εισφορών σε όλες τις πληττόμενες επιχειρήσεις», τη «μετατροπή της επιστρεπτέας προκαταβολής σε μη επιστρεπτέα ενίσχυση - κάτι που ισχύει στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες» και την «εφαρμογή ενός σχήματος ρύθμισης του ιδιωτικού χρέους, με διαγραφή ενός μέρους του και αποπληρωμή του υπόλοιπου σε δόσεις». «Μόνο έτσι θα καταφέρουμε το 2021 να μην είναι μια χρονιά κοινωνικής χρεοκοπίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης