Τελευταία Νέα
Πολιτική

Υπ. Εργασίας: Τι θα ισχύσει με αναστολές, άδειες και τηλεργασία στον ιδιωτικό τομέα

Υπ. Εργασίας: Τι θα ισχύσει με αναστολές, άδειες και τηλεργασία στον ιδιωτικό τομέα
Παρατείνεται το σύστημα ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ όπως και η υποχρέωση για 50% τηλεργασίας
Σχετικά Άρθρα

Στα μέτρα που θα ισχύσουν στον ιδιωτικό τομέα, στο πλαίσιο του lockdown που εισέρχεται από αύριο Πέμπτη 11/2 η Αττική αναφέρθηκε η Γενική Γραμματέας Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας Άννα Στρατινάκη.
Συγκεκριμένα, η κα.Στρατινάκη ανέφερε:

  • Το σύστημα με τις δηλώσεις αναστολών συμβάσεων στην ΕΡΓΑΝΗ γίνεται προαναγγελτικό και ισχύει από 1η Φεβρουαρίου, ενώ δίνεται περίοδος χάριτος από 11-14/2 κυρίως λόγω του κλεισίματος του λιανεμπορίου ώστε να; υπάρχουν διορθώσεις καθώς υπάρχουν επιχειρήσεις που από τους πληττόμενους ΚΑΔ θα πρέπει να περάσουν στους κλειστούς ΚΑΔ.
  • Στο πλαίσιο αυτό και επειδή είχαν γίνει δηλώσεις στο πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου από πληττόμενες επιχειρήσεις για αναστολές συμβάσεων - πριν τα νέα περιοριστικά μέτρα δηλαδή- δίνεται η δυνατότητα για «ορθές επαναλήψεις» με την υποβολή «δύο αυτοτελών δηλώσεων»
  • Το σύστημα ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ παρατείνεται όπως και η υποχρέωση για το 50% τηλεργασίας
  • Ενεργοποιούνται οι άδειες ειδικού σκοπού (λόγω τηλεκπαίδευσης), ενώ οι δηλώσεις των εργαζόμενων που βρίσκονται σε τηλεργασία θα γίνεται υποχρεωτικά μέσω του 4111 στο ΕΡΓΑΝΗ.
  • Δίνεται η δυνατότητα για προσέλευση και αποχώρηση από την εργασία δύο ώρες αργότερα χωρίς να δηλώνεται στο ΕΡΓΑΝΗ.
  • Προβλέπεται επίσης τρίωρη άδεια για τεστ covid ώστε να μπορέσει ένας εργαζόμενος να λείψει από την εργασία του.
  • Ανοίγει η σχετική πλατφόρμα ώστε επιχειρήσεις που απασχολούν προσωπικό άνω των 20 ατόμων να δηλώνουν εργαζόμενους για τεστ το οποίο θα είναι προαιρετικό και δωρεάν από το κράτος δύο φορές το μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης