Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας για Κουφοντίνα: Η ζωή του κρέμεται από μία κλωστή, απευθύνω έκκληση στην κυβέρνηση

Τσίπρας για Κουφοντίνα: Η ζωή του κρέμεται από μία κλωστή, απευθύνω έκκληση στην κυβέρνηση
«Η ανθρώπινη ζωή σε ένα κράτος δικαίου αποτελεί ύψιστο αγαθό», σημειώνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης
Σχετικά Άρθρα

Έκκληση στην κυβέρνηση για τον Δημήτρη Κουφοντίνα, η κατάσταση υγείας του οποίου έχει επιδεινωθεί σημαντικά, απευθύνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.
Όπως σημειώνει ο τέως πρωθυπουργός, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η ανθρώπινη ζωή σε ένα κράτος – δικαίου αποτελεί ύψιστο αγαθό, ακόμη και όταν πρόκειται για καταδικασμένους, επειδή δεν τη σεβάστηκαν,

Η ανάρτηση Τσίπρα:

«Η ζωή του καταδικασμένου για τρομοκρατία Δημήτρη Κουφοντίνα, σύμφωνα με τους γιατρούς, κρέμεται από μία κλωστή.
Απευθύνω, αυτή την ύστατη ώρα, έκκληση στην κυβέρνηση να αλλάξει τη στάση της, για να μην κοπεί.
Η ανθρώπινη ζωή σε ένα κράτος δικαίου αποτελεί ύψιστο αγαθό.
Ακόμα και όταν πρόκειται για καταδικασμένους επειδή δεν τη σεβάστηκαν.
Η Δημοκρατία, άλλωστε, είναι ισχυρή όταν έχει νόμους που ισχύουν για όλους και δεν εκδικείται».
tsipras_facebook.JPG

Σοβαρή επιδείνωση της υγείας Κουφοντίνα

Για 11η μέρα παραμένει στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Λαμίας ο Δημήτρης Κουφοντίνας, η κατάσταση υγείας του οποίου επιδεινώθηκε.
Σε ανακοίνωση του νοσοκομείου, αναφέρει πως το προσωπικό της ΜΕΘ, δεδομένης της άρνησης του Δημήτρη Κουφοντίνα να σιτιστεί και να λάβει υγρά και σε εκτέλεση της εισαγγελικής παραγγελίας, «προβαίνει στη λήψη όλων των ενδεδειγμένων μέτρων και απαραίτητων Ιατρο – φαρμακευτικων ενεργειών αντιμετώπισης των συνεπειών της πολυήμερης άρνησης λήψης τροφής και τελευταίως και υγρών».

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου:

«Ενημερώνουμε ότι, ο ασθενής του νοσοκομείου μας κος Δημ. Κουφοντίνας ο οποίος νοσηλεύεται για 11η ημέρα στην ΜΕΘ, μετά από 22 ημέρες παραμονής στην Παθολογική Κλινική, εμφάνισε σοβαρή επιδείνωση στην υγεία του σήμερα 27-02- 2021.
Το προσωπικό της ΜΕΘ τηρώντας απόλυτα την κείμενη Νομοθεσία, δεδομένης της επίμονης άρνησης του ασθενούς να σιτιστεί και να λάβει υγρά, σε εκτέλεση εισαγγελικής παραγγελίας, προβαίνει στη λήψη όλων των ενδεδειγμένων μέτρων και απαραίτητων Ιατρο – φαρμακευτικων ενεργειών αντιμετώπισης των συνεπειών της πολυήμερης άρνησης λήψης τροφής και τελευταίως και υγρών.
Το Ιατρο – νοσηλευτικό προσωπικό συνεχίζει να παρέχει τις υπηρεσίες του πάντοτε σύμφωνα με τον κώδικα ιατρικής δεοντολογίας προς το σκοπό της διασφάλισης της υγείας του ασθενούς με απόλυτο σεβασμό προς τα ανθρώπινα δικαιώματα».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης