Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αχτσιόγλου: Βαρύτατο πλήγμα για το Κράτος Δικαίου πιθανός θάνατος απεργού πείνας

Αχτσιόγλου: Βαρύτατο πλήγμα για το Κράτος Δικαίου πιθανός θάνατος απεργού πείνας
Ο τρόπος που η κυβέρνηση χειρίζεται το ζήτημα, εκπέμπει βαθιά εκδικητικότητα τόνισε η κα.Αχτσιόγλου
Σχετικά Άρθρα

Για βαρύτατο πλήγμα στο Κράτος Δικαίου εάν πεθάνει ο απεργός πείνας Δ. Κουφοντίνας έκανε λόγο η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, η οποία κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι χειρίζεται το θέμα με βαθιά εκδικητικότητα.
«Θα είναι βαρύτατο πλήγμα για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα να υπάρξει θάνατος απεργού πείνας.
Είναι αρνητική ιστορική τομή για ένα σύγχρονο κράτος δικαίου.
Ο τρόπος που η κυβέρνηση χειρίζεται το ζήτημα εκπέμπει βαθιά εκδικητικότητα, αλλά κυρίως είναι σαν να μην αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα των στιγμών» είπε σε δηλώσεις της στον ΑΝΤ1 η κα.Αχτσιόγλου.
Όπως είπε, αν και πρόκειται «για ένα ζήτημα που θα μπορούσε να το έχει επιλύσει διοικητικά, με ευελιξία, χωρίς καν να απασχολήσει τη δημοσιότητα, ο κ. Μητσοτάκης επιδεικνύει έναν λεονταρισμό ο οποίος υπονομεύει τη δύναμη της δημοκρατίας μας».

Τον ηρωοποιούν

«Το ύψος της δημοκρατίας δεν είναι η εκδικητικότητα ούτε η τιμωρητικότητα, αλλά η γενναιοδωρία και ο σωφρονισμός με τους όρους που επιβάλλει το κράτος δικαίου» είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας πως ο χειρισμός της κυβέρνησης «ηρωοποιεί και κάνει - έστω στη συνείδηση πολύ λίγων - σύμβολο αγωνιστικότητας έναν άνθρωπο που είχε αφεθεί στη λήθη, και ορθώς, λόγω των ειδεχθών εγκλημάτων που έχει διαπράξει».

Σύσσωμη η αντιπολίτευση

«Δεν είναι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ που αντιδρά στον τρόπο διαχείρισης της κυβέρνησης, είναι σύσσωμη η αντιπολίτευση, δικηγορικοί σύλλογοι και η καραμανλική πτέρυγα της δεξιάς παράταξης» είπε η κα.Αχτσιόγλου.
«Δεν μας ενδιαφέρει τι λέει ο κ. Κουφοντίνας.
Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι πώς αντιδρά μία οργανωμένη πολιτεία, ένα οργανωμένο κράτος δικαίου.
Ο θάνατος ποτέ δεν μπορεί να είναι η απάντηση σε οποιοδήποτε πρόβλημα» υπογράμμισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης