Πολιτική

Αναδιπλώνεται ο κ. Δρίτσας (ΣΥΡΙΖΑ): Διευκρινίζει πως αναφερόταν στη δημοκρατία, τους πολίτες, τις αξίες

Αναδιπλώνεται ο κ. Δρίτσας (ΣΥΡΙΖΑ): Διευκρινίζει πως αναφερόταν στη δημοκρατία, τους πολίτες, τις αξίες
Είναι αυτονόητο πως η αναφορά μου ότι «κανείς δεν τρομοκρατήθηκε από τη 17Ν», αναφερόταν στην ελληνική Δημοκρατία, τους δημοκρατικούς πολίτες και τις αξίες του κράτους δικαίου, τόνισε σε διευκρινήσεις του ο κ. Δρίτσας

Σε διευκρινίσεις και αναδίπλωση προς διαχείριση της άσχημης εντύπωσης που προκάλεσε ο ισχυρισμός του του ότι «κανείς δεν τρομοκρατήθηκε από τη 17Ν» οδηγήθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας.
«Στην πρωινή σημερινή τηλεφωνική μου συνέντευξη στο πειραιώτικο ρ/σ “Κανάλι 1” και στη δημοσιογράφο κ. Λία Λάππα, ρωτήθηκα για τα δύο θέματα της επικαιρότητας, την υπόθεση Κουφοντίνα και την υπόθεση Λιγνάδη. Όποιος ή όποια άκουσε τη συνέντευξη, μπορεί να διαπιστώσει με απόλυτη σαφήνεια ότι, με νηφάλιο τρόπο τεκμηρίωσα την άποψη μου, ότι για μία ακόμα φορά η ΝΔ παίζει ανεύθυνα και επικίνδυνα παιχνίδια εναντίον των πολιτικών της αντιπάλων, στο φόντο της δράσης της τρομοκρατίας, δυναμιτίζοντας το κλίμα του δημοκρατικού διαλόγου”, σημειώνει ο Θ. Δρίτσας, τονίζοντας ότι «είναι αυτονόητο» πως η αναφορά του ότι «κανείς δεν τρομοκρατήθηκε από τη 17Ν», αναφερόταν «στην ελληνική Δημοκρατία, τους δημοκρατικούς πολίτες και τις αξίες του κράτους δικαίου, τις οποίες δεν σεβάστηκαν οι τρομοκράτες».
«Η τρομοκρατία απέτυχε, το κράτος δικαίου επικράτησε, αν και πλήρωσε βαρύ φόρο τιμής με αίμα.
Οφείλω να το ξεκαθαρίσω, εάν η πιεστική, λόγω χρόνου, διατύπωση δεν είναι πλήρης και απολύτως σαφής και ξεκάθαρη», συνεχίζει και καταλήγει: «Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι έχει κανείς δικαίωμα να τη διαστρεβλώνει, προσδίδοντας εντελώς διαφορετικό νόημα από αυτό που είπα και εννοούσα».
Σημειώνεται πως μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό "Κανάλι 1 90.4", ο κ. Δρίτσας αναφερόμενος στην υπόθεση του Δημήτρη Κουφοντίνα δήλωσε χαρακτηριστικά πως "με αυτό που κάνει η κυβέρνηση θα αναβιώσει μία συζήτηση για την δράση του ένοπλου και της τρομοκρατίας, όπως λέγεται, αν και κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί πιστεύω εγώ από την δράση αυτών των οργανώσεων, των τρομοκρατικών".
Η παρουσιάστρια ρώτησε τον συνεντευξιαζόμενο τι εννοεί με το πως δεν έχει τρομοκρατηθεί κανένας από τη δράση αυτών των οργανώσεων, με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να διευκρινίζει "πως κανένας δεν έχει τρομοκρατηθεί από την "17 Νοέμβρη".

Να πάρει θέση ο Τσίπρας ζήτησε η Νέα Δημοκρατία

Υπενθυμίζεται πως άμεση ήταν η αντίδραση της Ν.Δ, η οποία σε ανακοίνωσή της μίλησε για βάναυση προσβολή της μνήμης των 23 δολοφονηθέντων από τη 17 Νοέμβρη και κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να πάρει θέση για τις δηλώσεις του βουλευτή του:
"Οι σημερινές δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσα στο "Κανάλι Ένα", ότι κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από τη 17 Νοέμβρη, προσβάλλουν βάναυσα τη μνήμη των 23 ανθρώπων που έχουν δολοφονηθεί από την οργάνωση και δείχνουν πλήρη περιφρόνηση στον πόνο των οικογενειών που θρηνούν τον χαμό των αγαπημένων τους προσώπων.
Είναι δε χυδαίο να επικαλείται την πολιτική ταυτότητα των θυμάτων, λες κι έχει κάποιος το δικαίωμα να καταδικάζει σε θάνατο και να δολοφονεί όποιον θέλει.
Οι δηλώσεις του κ. Δρίτσα, είναι ανεπίτρεπτες για εκπρόσωπο κοινοβουλευτικού κόμματος και υπερβαίνουν ακόμη και τα όρια της καμπάνιας υπεράσπισης του κατά συρροή δολοφόνου Δ. Κουφοντίνα, στην οποία έχει επιδοθεί ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Τσίπρας οφείλει να πάρει θέση για τις δηλώσεις του κ. Δρίτσα".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης