Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γιατί η κυβέρνηση δεν φέρνει ρωσικό και κινέζικο εμβόλιο για να δημιουργήσει ανοσία αγέλης νωρίτερα;

Γιατί η κυβέρνηση δεν φέρνει ρωσικό και κινέζικο εμβόλιο για να δημιουργήσει ανοσία αγέλης νωρίτερα;
Είναι αλήθεια ότι όσο περιμένουμε τον ΕΜΑ και την Ε.Ε για να πάρουμε εμβόλια, η καθυστέρηση θα βαίνει εναντίον μας
Σχετικά Άρθρα

Γιατί η ελληνική κυβέρνηση δεν κοιτάζει να αυξήσει τους εμβολιασμούς μέσω της χορήγησης του ρωσικού εμβολίου Sputnik V ή του κινέζικου εμβολίου Sinopharm;
Η παρούσα ερώτηση τέθηκε από βουλευτές της κυβερνώσας παράταξης σε κυβερνητικά στελέχη καθώς πιστεύουν ότι η καθυστέρηση της Ε.Ε μέσω του Ε.Μ.Α βαίνει αρνητικά για την χώρα μας και θέτει εν αμφιβόλω την τουριστική χρονιά.
Το σκεπτικό τους δεν είναι λανθασμένο.
Η ελληνική κυβέρνηση θα μπορούσε αυτή τη στιγμή με μονομερείς συμβάσεις με τις εταιρείες να φέρει αν όχι το κινέζικο, το ρωσικό εμβόλιο το οποίο έχει δοκιμαστεί διεθνώς για την αποτελεσματικότητά του.
Και παράλληλα θα μπορούσε να φέρει και τα εμβόλια που εγκρίνει η Ε.Ε. Δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός.

Θα υπήρχε πολλαπλασιασμός των εμβολιασμών και τοίχος ανοσίας στον ιό

Θα μπορούσαμε να πολλαπλασιάσουμε τους εμβολιασμούς και να δημιουργήσουμε γρηγορότερα ένα τοίχος προστασίας απέναντι στον ιό, ειδικά τώρα που έχουμε αύξηση κρουσμάτων στη χώρα και το lockdown κινδυνεύει να παραταθεί για όλο τον Μάρτιο, ισχυρίζονται.
Άλλωστε, η χώρα μας θα δεχτεί στα πλαίσια της τουριστικής κίνησης τους ρώσους τουρίστες που έχουν εμβολιαστεί με το Sputnik V.
Δεν μπορεί να κάνει αλλιώς καθώς οι Ρώσοι αποτελούν πολύ μεγάλη δύναμη στον τουρισμό, ειδικά στην Βόρεια Ελλάδα, στην Χαλκιδική και όχι μόνο…
Και έπειτα, υπάρχει και ο εξής προβληματισμός;
Η Ελλάδα δεν θα δεχτεί τους κινέζους τουρίστες που έχουν εμβολιαστεί με το κινέζικο εμβόλιο; Αν ναι, γιατί δεν δέχεται το κινέζικο εμβόλιο και για τον ελληνικό πληθυσμό; Θα θέσει ζήτημα η Ε.Ε;

Γιατί, αφού καιγόμαστε για τον τουρισμό δεν ακολουθούμε το παράδειγμα άλλων χωρών

Είναι αλήθεια ότι όσο περιμένουμε τον ΕΜΑ και την Ε.Ε για να πάρουμε εμβόλια, η καθυστέρηση θα βαίνει εναντίον μας.
Στις 11 Μαρτίου θα υπάρξει η εξέταση του φακέλου της Johnson & Johnson και αργότερα θα γίνουν οι παραγγελίες.
Θα πρέπει να περιμένουμε τους γραφειοκράτες της Ευρώπης όταν για την ελληνική οικονομία αποτελεί ζήτημα ζωής και θανάτου η έναρξη της τουριστικής κίνησης;
Άλλωστε, χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δεν έχουν θερινό τουρισμό, πάρα μόνο χειμερινό, έχουν στραφεί στη Ρωσία και την Κίνα για να καλύψουν τα κενά στον εφοδιασμό, μέσω μονομερών συμβάσεων.
Τη Δευτέρα, η Σλοβακία χορήγησε άδεια έκτακτης ανάγκης για το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V, μετά από καθυστέρηση στην προμήθεια των πυροβολισμών Pfizer και AstraZeneca.

Η Ουγγαρία πήρε εμβόλια και από την Ε.Ε αλλά και από Ρωσία-Κίνα –Έπονται Τσεχία και Σλοβακία

«Έχουμε λάβει πολλά αιτήματα από κράτη της ΕΕ για άμεση παροχή του Sputnik V σε αυτά βάσει των κριτικών των εθνικών τους υπηρεσιών", δήλωσε ο Κιρίλ Ντμιτρίεφ, Διευθύνων Σύμβουλος της RDIF.
Η Σλοβακία είναι η δεύτερη χώρα της ΕΕ που χορήγησε άδεια για το Sputnik V μετά από την Ουγγαρία, η οποία άρχισε να χρησιμοποιεί το εμβόλιο τον Φεβρουάριο.
Ο Πρόεδρος της Τσεχίας Μίλο Ζέμαν ανέφερε πρόσφατα ότι η χώρα του μπορεί να χρησιμοποιήσει το Sputnik V εάν έχει εγκριθεί από την εγχώρια ρυθμιστική αρχή.
Η Ουγγαρία είναι επίσης η πρώτη χώρα της ΕΕ που συμφώνησε να λάβει το εμβόλιο Sinopharm της Κίνας, το οποίο δεν έχει εγκριθεί από τον EMA.

Το εμβόλιο δεν μπορεί να έχει γεωπολιτικούς περιορισμούς

«Ο εμβολιασμός δεν είναι πολιτικό ζήτημα, είναι ζήτημα αποτελεσματικότητας και αξιοπιστίας», δήλωσε τη Δευτέρα στο CNN ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας, Ζολτάν Κοβάτς.
«Βλέπουμε ότι τόσο τα κινεζικά όσο και τα ρωσικά εμβόλια χρησιμοποιούνται σε όλο τον κόσμο σε πολλά μέρη».
Η Ουγγαρία έχει επίσης παραγγείλει δόσεις των εμβολίων Pfizer, Moderna και AstraZeneca μέσω της ΕΕ, αλλά ο Κοβάτς δήλωσε ότι η κεντρική στρατηγική της Ένωσης δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες.
«Είναι πλέον προφανές και ορατό ότι αυτή η στρατηγική σε σύγκριση με το τι έκαναν το Ηνωμένο Βασίλειο, το Ισραήλ, ακόμη και οι Ηνωμένες Πολιτείες, απέτυχαν», είπε.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης