Τελευταία Νέα
Πολιτική

Επίσκεψη Σχοινά και Μηταράκη στις δομές φιλοξενίας προσφύγων σε Κω και Λέρο

Επίσκεψη Σχοινά και Μηταράκη στις δομές φιλοξενίας προσφύγων σε Κω και Λέρο
Την Κυριακή 7/3  ο Μ. Σχοινάς και ο Ν. Μηταράκης θα επισκεφθούν τη δομή φιλοξενίας στον Σκαραμαγκά
Επίσκεψη στις δομές φιλοξενίας στη Λέρο και την Κω πραγματοποιεί σήμερα, Σάββατο 6/3, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, συνοδευόμενος από τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη.
Πρώτος σταθμός το ΚΥΤ Λέρου, ενώ στη συνέχεια οι κ.κ. Μαργαρίτης Σχοινάς και Νότης Μηταράκης, μετέβησαν στο σημείο όπου είναι σε εξέλιξη οι κατασκευαστικές εργασίες για τη μετεγκατάσταση της δομής. Υπενθυμίζεται ότι μέσα στο καλοκαίρι του 2021 θα τερματιστεί η λειτουργία του υφιστάμενου ΚΥΤ Λέρου.

Ο κ. Νότης Μηταράκης σε ανάρτησή του στο twitter ερε όιτ με τον κ. Σχοινά "διαπιστώσαμε την πρόοδο των εργασιών για τη νέα κλειστή/ελεγχόμενη δομή στο νησί με 100% ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.
Ελλάδα & Ευρώπη στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα:Στην αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης πορευόμαστε μαζί".

mitarakis_leros.JPG

Στην Κω

Οι κ.κ. Σχοινάς και Μηταράκης μεταβαίνουν στη Κω για να επισκεφθούν το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) και να ενημερωθούν για την πρόοδο των εργασιών αναβάθμισης της υφιστάμενης Δομής.
Σημειώνεται ότι οι εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη στα δύο νησιά περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα κατασκευής σύγχρονων κλειστών/ελεγχόμενων δομών στα σημεία υποδοχής της χώρας και χρηματοδοτούνται 100% από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Τέλος, σημειώνεται ότι αύριο, Κυριακή 7/3, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, θα επισκεφθούν τη δομή φιλοξενίας στον Σκαραμαγκά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης