Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ανησυχεί ότι η Νέα Σμύρνη είναι η αρχή αλυσιδωτών αντιδράσεων – Εξετάζει ατζέντα 4 θετικών μέτρων

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ανησυχεί ότι η Νέα Σμύρνη είναι η αρχή αλυσιδωτών αντιδράσεων – Εξετάζει ατζέντα 4 θετικών μέτρων
Η κυβέρνηση θέλει να αναδείξει 4 θετικά στοιχεία ως απάντηση... στην κοινωνική ένταση
Σχετικά Άρθρα

H κυβέρνηση, μετά τα χθεσινά επεισόδια φοβάται πολύ, ότι η «Νέα Σμύρνη θα είναι η αρχή» μίας αλυσιδωτής αντίδρασης μερίδας της κοινωνίας που είτε αισθάνεται την κόπωση του παρατεταμένου lockdown, είτε συμπάσχει με τον καταδικασμένο για σκληρή τρομοκρατία, δολοφόνο κατά συρροή Δημήτρη Κουφοντίνα είτε για την αστυνομοκρατία στα Πανεπιστήμια.
Παράλληλα, είναι εμφανές ότι η αξιωματική αντιπολίτευση προσπαθεί να στηρίξει την ανοικοδόμηση ενός αφηγήματος «βίας και καταστολής» στο οποίο θέλει να προσελκύσει ολοένα και περισσότερο κόσμο.

O ΣΥΡΙΖΑ επενδύει σε μία ατζέντα «βίας και καταστολής»

Το μεμονωμένο περιστατικό στη Νέα Σμύρνη ξεκλείδωσε εξελίξεις.
Στο Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη το βράδυ και επιτελικά στελέχη του Μαξίμου ζήτησαν να υπάρξει απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ από την κυβερνητική εκπρόσωπο Αριστοτελία Πελώνη. Η κ. Πελώνη μίλησε για στοχευμένη όξυνση από τον ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης, υπήρξε επικοινωνία με τον Μιχάλη Χρυσοχοίδη, αρμόδιο Υπουργό και ζητήθηκε να υπάρξει ένορκη διοικητική εξέταση για το περιστατικό και να αποδοθούν ευθύνες άμεσα.
Επίσης, θέλει να αλλάξει την ατζέντα με το κρίσιμο νομοθετικό έργο που έρχεται το επόμενο διάστημα. Ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω του δικτύου του πέταξε τρικάκια με αντικυβερνητικά μηνύματα με περιεχόμενο από την Μαρέβα Μητσοτάκη, τους φοιτητές του ΑΠΘ που απώθησαν τα ΜΑΤ κατ’ εφαρμογήν του νέου νόμου, τα κανάλια και τις «παραπλανητικές» ειδήσεις των 20.30.

Μέρες Καραμανλή 2008

Με άλλα λόγια, ο ΣΥΡΙΖΑ επενδύει σε ένα κλίμα που θυμίζει έντονα κυβέρνηση Καραμανλή 2008 ή κατ’ άλλους μέρες σκληρού μνημονίου. Απλά αναζητείται ένα περιστατικό τύπου Γρηγορόπουλου για να χτυπηθεί καίρια η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Κάποιοι φοβούνται ότι το περιστατικό αυτό θα συμβεί όταν και εάν πεθάνει λόγω απεργίας πείνας ο Δημήτρης Κουφοντίνας.

Δυσκολεύει η θέση της κυβέρνησης με την παράταση του lockdown

Όλα τα παραπάνω δημιουργούν ένα εκρηκτικό κλίμα το οποίο θα δυσκολέψει ακόμα παραπάνω με την ειλημμένη απόφαση της κυβέρνησης να παρατείνει το lockdown για ακόμα μία εβδομάδα, δηλαδή στις 22/3.
Αλληλοσυγκρουόμενες απόψεις των επιδημιολόγων, οι αντιδράσεις του εμπορικού κόσμου καθώς και διαφορετικές τακτικές ανάμεσα στα κυβερνητικά στελέχη δημιουργούν ένα θολό τοπίο σχετικά με το άνοιγμα της αγοράς.
Κυβερνητική πηγή τόνιζε χθες στο ΒΝ, ότι πάση θυσία πρέπει να υπάρξουν λύσεις έξυπνου ανοίγματος της αγοράς προς το τέλος Μαρτίου υπονοώντας τα γνωστά μέτρα click away ή click in shop.
Ωστόσο, έμποροι και εστιάτορες προετοιμάζονται για… χειρότερα σκηνικά από τη Νέα Σμύρνη εάν δεν υπάρξει οδικός χάρτης για το άνοιγμα του λιανεμπορίου και μέσα στον Απρίλιο άνοιγμα της εστίασης. Κοινώς, δεν θα αντέξουν άλλον έναν μήνα χαμένο.
Το κυριότερο είναι ότι ούτε η κοινωνία αντέχει άλλο έναν μήνα κλεισμένη μέσα. Θα πρέπει να λειτουργήσουν τα σχολεία.

Η κυβέρνηση θέλει να αναδείξει 4 θετικά στοιχεία ως απάντηση

Η κυβέρνηση προσώρας προσπαθεί να επικοινωνήσει στο μεγαλύτερο βαθμό 4 θετικά στοιχεία:

  1. Την αύξηση των εμβολιασμών όπου με την λειτουργία των μεγάλων εμβολιαστικών κέντρων σε συνδυασμό με τον ερχομό παρτίδων του εμβολίου J&J θα αυξήσει σημαντικά τον εμβολιασμένο πληθυσμό.
  2. Τη μειωμένη ύφεση για το 2020, την οποία το οικονομικό επιτελείο περίμενε άνω του 10.5% αλλά τελικά ήταν 8.2% η οποία δίνει χρόνο στην ελληνική οικονομία. Στη οδό Νίκης θεωρούν ότι εφόσον ανοίξει η αγορά πλήρως, το Μάιο, η οικονομία θα εκτιναχθεί όπως άλλωστε παρατηρείται μετά από κάθε πανδημία παγκοσμίως.
  3. Την επέτειο των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821 μέσα από ειδική τελετή και στρατιωτική παρέλαση ως μία συμβολική ημερομηνία για το σήμερα.
  4. Τέλος, αρχίζουν ήδη κάποιοι επιδημιολόγοι να μιλούν για ανοικτό Πάσχα και μετακίνηση προς την επαρχία. Στην υπόθεση ανοικτό Πάσχα, επενδύει πλέον και η κυβέρνηση.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης