Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σε Αίγυπτο και Κύπρο σήμερα 8/3 ο Ν. Δένδιας - Η ατζέντα του Έλληνα ΥΠΕΞ

Σε Αίγυπτο και Κύπρο σήμερα 8/3 ο Ν. Δένδιας - Η ατζέντα του Έλληνα ΥΠΕΞ
Κυπριακό και ανατολική Μεσόγειος στο επίκεντρο των επαφών του Ν. Δένδια
Σχετικά Άρθρα
Σε Αίγυπτο και Κύπρο θα μεταβεί σήμερα Δευτέρα 8/3 ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.
Αρχικά ο κ.Δένδιας θα μεταβεί στην Αίγυπτο όπου θα συναντηθεί με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Sameh Shoukry ενώ στη συνέχεια θα έχει συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου Ahmed Aboul Gheit.
Στο επίκεντρο των επαφών του κ.Δένδια αναμένεται να βρεθούν οι διμερείς σχέσεις, όλο το πολιτικό φάσμα, η οικονομική συνεργασία, η συνεργασία στον τομέα της ενέργειας. Ε
Επίσης, θα συζητηθούν οι περιφερειακές εξελίξεις, αρχής γενομένης από τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και οι εξελίξεις στη Λιβύη ενώ θα αναφερθούν και στη συνέχεια («follow up») του Φόρουμ Φιλίας που έγινε στην Αθήνα, στο περιθώριο του οποίου υπήρξε διμερής συνάντηση του Νίκου Δένδια με τον Sameh Shoukry και συνάντηση της τριμερούς συνεργασίας Ελλάδας, Κύπρου, Αιγύπτου.
Σημειώνεται πως αυτή είναι η τέταρτη ή η πέμπτη φορά από τότε που ανέλαβε ο κ. Δένδιας, που πηγαίνει στο Κάιρο, υπογραμμίζοντας πως αυτό και μόνο υποδηλώνει τις εξαιρετικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών

Στην Κύπρο

Στη συνέχεια ο κ.Δένδιας θα μεταβεί στην Κύπρο, όπου θα συναντηθεί με τον Κύπριο ομόλογό του, Νίκο Χριστοδουλίδη.
Κατά τη συνάντηση των δύο υπουργών Εξωτερικών, θα εξεταστούν δύο ζητήματα.
Το ένα είναι ο συντονισμός στο Κυπριακό ενώ το δεύτερο είναι οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και οι σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας ενόψει του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ στις 22 Μαρτίου, αλλά και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στο οποίο θα υποβληθεί η έκθεση του ύπατου εκπροσώπου της ΕΕ J. Borrell.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης