Τελευταία Νέα
Πολιτική

Διεύρυνση σε όλους τους χώρους κάνει ο Γιώργος Τράγκας - Ποιους θέλει στο κόμμα του;

Διεύρυνση σε όλους τους χώρους κάνει ο Γιώργος Τράγκας - Ποιους θέλει στο κόμμα του;
Προσπάθεια διεύρυνσης σε πρόσωπα και χώρους κάνει το κόμμα του Γιώργου Τράγκα
Σχετικά Άρθρα

Σε διαρκή διεύρυνση σε πρόσωπα και χώρους βρίσκεται το κόμμα του Γιώργου Τράγκα, Ελεύθεροι Άνθρωποι.
Μετά την ένταξη στο κόμμα της Ραχήλ Μακρή, σειρά είχε και το ΕΠΑΜ του Δημήτρη Καζάκη το οποίο χαρακτηρίζεται από δύο βασικά στοιχεία:
α)Ότι θέλει ξεκάθαρη επιστροφή στη δραχμή και έξοδο της χώρας από την Νομισματική Ένωση
β)Θέλει σεισάχθεια στα χρέη των πολιτών και τα χρέη της χώρας σε δάνεια προς τους ξένους. Άρα είναι ξεκάθαρο ότι η είσοδος του κ. Καζάκη στο νέο κόμμα έχει στόχο να προσελκύσει μία πολύ μερίδα του κόσμου που θεωρεί ότι για τα δεινά της χώρας φταίει η ένταξή μας στην Ευρωζώνη, η οποία γιγαντώθηκε κατά τη περίοδο των μνημονίων.
Από την άλλη, ο ερχομός της κ. Μακρή στο κόμμα, «δένει» απόλυτα με ένα κορμό πρώην ΑΝΕΛΙΤΩΝ που είχαν φύγει από τον Πάνο Καμμένο, όπως είναι ο Νότης Μαριάς και ο Γιώργος Μαυραγάνης.
Μεγάλη υποσημείωση:
Ο κ. Μαριάς ταιριάζει με τα πιστεύω του κ. Καζάκη, καθώς και ο ίδιος πιστεύει ότι το χρέος της Ελλάδας είναι επονείδιστο και πρέπει να διαγραφεί.
Έχει, βέβαια, ενστάσεις ως προς την έξοδο από τον ευρώ.

Θέλει και άλλους Καραμανλικούς

Επίσης, ο κ. Τράγκας θέλει να αναπτυχθεί περισσότερο στο μεγάλο χώρο των απογοητευμένων καραμανλικών.
Θυμίζουμε ότι μετά τον Νίκο Νικολόπουλου, ο οποίος υπήρξε «λοχαγός» του Κώστα Καραμανλή, με τους Ελεύθερους Ανθρώπους συνεργάζεται και ο Νίκος Καραχάλιος.
Ο τελευταίος, υπήρξε ένας από τους στενούς συνεργάτες Κ. Καραμανλή, πρωτοπαλίκαρο του Βαγγέλη Μεϊμαράκη ενώ διετέλεσε στην Πολιτική Γραμματεία της ΝΔ την εποχή των μεγάλων νικών 2004, 2007.
Ο κ. Καραχάλιος είναι πρόεδρος του FORUM 2020 το οποίο αποτελεί εδώ και χρόνια μια δεξαμενή σκέψης που συγκεντρώνει διακεκριμένους επιστήμονες, πολιτικούς, επιχειρηματίες ενώ ο ίδιος διαθέτει καλές σχέσεις με μεγάλη μερίδα των ΜΜΕ και κραταιές εταιρείες επικοινωνίας και μάρκετινγκ...
Σειρά έχει η συνεργασία με στελέχη που βρίσκονται ουσιαστικά εκτός ΝΔ όπως ο Βαγγέλης Αντώναρος και ο Χρήστος Ζώης, οι οποίοι, ειρήσθω εν παρόδω, δεν υπηρέτησαν μνημόνιο.

Στόχος ο Γκλέτσος, ο Λαφαζάνης και η… Ζωή

Επόμενος στόχος του Γιώργου Τράγκα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, είναι η προσέλκυση διάσημων πολιτικών με πατριωτικό προφίλ και αντισυμβατικό λόγο, όπως ο ηθοποιός Απόστολος Γκλέτσος πρώην δήμαρχος Στυλίδας και υποψήφιος για την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και μάλιστα με πολύ καλό ποσοστό.
Τέλος, κάποιες γλώσσες θέλουν τον κ. Τράγκα να συνομιλεί και με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη από Λαϊκή Ενότητα αλλά και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου από την Πλεύση Ελευθερίας, με την οποία διατηρεί καλές σχέσεις.
Το εγχείρημα είναι δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο.
Αλλωστε, αμφότεροι οι προαναφερθέντες δοκίμασαν τις δυνάμεις τους και απέτυχαν να εισέλθουν στη Βουλή.

Επιζητάει την αντισυστημική ψήφο

Ο κ. Τράγκας διατείνεται ότι μπορεί να πάρει όλη την αντισυστημική ψήφο που έκαναν τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Χρυσή Αυγή κραταιές πολιτικές δυνάμεις και κατ ’επέκταση ρυθμιστές του πολιτικού συστήματος.
Ο ίδιος σε συνομιλητές του λέει ότι οι παλαιές πολιτικές δυνάμεις (ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ) είναι πολιτικά νεκρές και θεωρεί ότι μπορεί να χτυπήσει ένα ποσοστό γύρω στο 10% και να παίξει ένα ρόλο που έπαιξε στην Ιταλία το κόμμα των 5 Αστέρων του Πέπε Γκρίλο.
Η απλή αναλογική είναι σύμμαχός τους αλλά ο υπάρχων νόμος τους δίνει και μπόνους αφού με ένα ποσοστό γύρω στο 1,5%-2% λαμβάνουν μία αξιοσημείωτη κρατική επιχορήγηση.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης