Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παρουσία ΠτΔ η λειτουργία για την Κυριακή της Ορθοδοξίας - Ιερώνυμος: Η πατρίδα πάνω από όλες τις σκέψεις

Παρουσία ΠτΔ η λειτουργία για την Κυριακή της Ορθοδοξίας - Ιερώνυμος: Η πατρίδα πάνω από όλες τις σκέψεις
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, συμμετείχε στη Συνοδική Θεία Λειτουργία για την Κυριακή της Ορθοδοξίας

«Η Ορθοδοξία μας και η πατρίδα μας να είναι πάνω από όλες μας τις σκέψεις και όλες μας τις φροντίδες», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κατά την έξοδό του από τη Μητρόπολη Αθηνών, όπου εορτάσθηκε η Κυριακή της Ορθοδοξίας.
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, συμμετείχε στη Συνοδική Θεία Λειτουργία για την Κυριακή της Ορθοδοξίας, την οποίαν ετέλεσε στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, συμπαραστατούμενος από μέλη της Ιεράς Συνόδου.
Κατόπιν συνεννοήσεως με τον Μακαριώτατο, το καθιερωμένο επίσημο γεύμα, προς τιμήν του Προέδρου και των μελών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος την μεγάλη αυτή ημέρα της εορτής της Ορθοδοξίας, αναβλήθηκε, λόγω των επιβαρυμένων επιδημιολογικών συνθηκών που επικρατούν στη χώρα μας, για εύθετο χρόνο, όταν το επιτρέψουν τα υγειονομικά μέτρα.
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αναφέρθηκε στο νόημα της ημέρας και τη σπουδαιότητά της στις δύσκολες μέρες που διανύουμε, με την επισήμανση ότι θα ήταν καλύτερα αν ήταν αλλιώς οι συνθήκες και εορτάζαμε όλοι μαζί με την παρουσία πιστών, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι του χρόνου όλα θα είναι καλύτερα.

Συνοδική Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών για την Κυριακή της Ορθοδοξίας

Το μυστήριο της θείας Ευχαριστίας τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, ενώ συλλειτούργησαν οι συνοδικοί μητροπολίτες Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού Κύριλλος και Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης Αντώνιος. Τελετάρχης ήταν ο μητροπολίτης Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ.
Σημειώνεται ότι το παρών έδωσαν μέλη της κυβέρνησης, βουλευτές, πρέσβεις Ορθόδοξων κρατών, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, με την τήρηση όλων των ενδεδειγμένων υγειονομικών μέτρων προστασίας κατά της διασποράς του κορωνοϊού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης