Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χρηστίδης: Η στρατηγική της κυβέρνησης απέτυχε - Άφησε το ΕΣΥ και τους ανθρώπους του έρμαιο των εξελίξεων

Χρηστίδης: Η στρατηγική της κυβέρνησης απέτυχε - Άφησε το ΕΣΥ και τους ανθρώπους του έρμαιο των εξελίξεων
«Η στρατηγική της κυβέρνησης απέτυχε», δήλωσε ο Π. Χρηστίδης

Για αποτυχημένη στρατηγική της κυβέρνησης στην διαχείριση της πανδημίας έκανε λόγο ο Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Π. Χρηστίδης.
«Η στρατηγική της κυβέρνησης απέτυχε», δήλωσε ο κ. Χρηστίδης μιλώντας στο Action 24 και πρόσθεσε πως «αποφάσισε το μεγαλύτερο σε διάρκεια lockdown και τα κρούσματα αντί να μειώνονται, αυξάνονται. Κατέστησε όλη την Ελλάδα μια και ενιαία υγειονομική περιφέρεια, όταν υπήρχαν νησιά και νομοί με ελάχιστα κρούσματα, ναρκοθετώντας την τοπική οικονομία. Έκλεισε τα αυτιά της στις επισημάνσεις του Κινήματος Αλλαγής για τα μαζικά τεστ, την ιχνηλάτηση, την απομόνωση των κρουσμάτων και το ασφαλές άνοιγμα. Άφησε το ΕΣΥ και τους ανθρώπους του έρμαιο των εξελίξεων και αποφάσισε στο "και πέντε" την επίταξη του ιδιωτικού τομέα, με αποτέλεσμα να έχουμε πάνω από 20% των θανάτων εκτός ΜΕΘ».
Πρόσθεσε ότι «της πήρε πολλούς μήνες να προκηρύξει θέση επικουρικών υγειονομικών, αλλά μόλις λίγες ώρες για τον διαγωνισμό των self tests, που απέρριπτε ως λαϊκισμό, όταν το πρότεινε η Φώφη Γεννηματά, δημιουργώντας προφανή ερωτήματα για τη διαφάνεια και την αξιοπιστία της πρόσκλησης ενδιαφέροντος».

Για τα εθνικά θέματα

«Η Τουρκία ξεδιπλώνει τη στρατηγική της και η Ελλάδα παρακολουθεί με την κυβέρνηση αμήχανη και αμέτοχη στις εξελίξεις», τόνισε ο κ. Χρηστίδης και πρόσθεσε ότι «το τελευταίο συμβούλιο δεν αποφάσισε ούτε "μέτρα που δαγκώνουν", ούτε "μέτρα κορσέ", όπως διατεινόταν η ΝΔ».
«Η κυβέρνηση δεν έδειξε την απαιτούμενη αποφασιστικότητα για να προστατεύσει τα εθνικά συμφέροντα», κατέληξε ο εκπρόσωπος τύπου του ΚΙΝΑΛ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης