Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σφοδρή σύγκρουση στη Βουλή – Πολάκης: Είστε δωσίλογοι – Πλεύρης: Βλάψατε τον τόπο - ΝΔ: Να αποκηρύξει ο Τσίπρας

Σφοδρή σύγκρουση στη Βουλή – Πολάκης: Είστε δωσίλογοι – Πλεύρης: Βλάψατε τον τόπο - ΝΔ: Να αποκηρύξει ο Τσίπρας
Άγρια αντιπαράθεση στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης για τη σύσταση προανακριτικής κατά του Ν. Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες
Σχετικά Άρθρα

(upd) Σφοδρή σύγκρουση μεταξύ των βουλευτών της ΝΔ, Θ. Πλεύρη και του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Πολάκη ξέσπασε κατά τη διάρκεια της συζήτησης της Βουλής επί της πρότασης της ΝΔ για σύσταση προανακριτική επιτροπής για τον Νίκο Παππά για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών.
Αφορμή ήταν η τοποθέτηση του κ.Πολάκη, ο οποίος χαρακτήρισε τη ΝΔ παράταξη δωσιλογισμού και μαυραγοριτισμού.
«Φανάρι στη διαδικασία δεν θα σας κρατήσουμε και να ξέρετε ότι τίποτα απ’ όσα κάνετε δεν θα ξεχαστεί!.
Θα αναζητηθούν ευθύνες όταν έρθει η ώρα.
Δεν μπορεί να γίνεται ανεκτό μια αντιδήμαρχος στη Καρδίτσα να ντανιάζει στο σπίτι της, τις κονσέρβες, τα γάλατα και τα μακαρόνια για τους πλημυροπαθείς…
Τολμάτε εσείς η παράταξη δωσιλογισμού και μαυραγοριτισμού να μιλάτε για διαφθορά και διαπλοκή» είπε ο κ.Πολάκης, τοποθέτηση που προκάλεσε την αντίδραση του κ.Πλεύρη.

Βλάψατε ως κυβέρνηση περισσότερο από ποτέ τη Δημοκρατία και τον τόπο

Ο κ.Πλεύρης πέρασε στην αντεπίθεση, αναφέροντας πως «τον κ. Πολάκη τον αντιμετωπίζουμε όπως ιστορικά αναφέρεται στο μύθο του Αισώπου, όταν ο χοίρος προκάλεσε το λέοντα να μονομαχήσουν.
Πριν τη μονομαχία ο χοίρος κυλίστηκε στη λάσπη και ο λέοντας έφυγε».
«Εσείς του 3%, πήρατε μια φορά ποσοστό που παίρνει η ΝΔ, στις κακές της στιγμές.
Είστε η παράταξη που με την άθλια διακυβέρνηση έβλαψε περισσότερο από ποτέ την δημοκρατία και τον τόπο.
Δεν ασχολούμαστε με τις ύβρεις Πολάκη, ούτε περιμένουμε να ανακαλέσει, επειδή προσέβαλε μια ολόκληρη παράταξη και όσους την ψηφίζουν» είπε ο κ.Πλεύρης, ο οποίος κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα να τοποθετηθεί αν συμφωνεί με την έκφραση του πρώην υπουργού του, ότι η ΝΔ είναι παράταξη δοσιλογισμού.

Πολάκης: Δεν ανακαλώ τίποτα

«Χοίροι, ήταν αυτοί που σαν σήμερα πριν 69 χρόνια εκτέλεσαν Νίκο Μπελογιάννη.
Χοίροι και γουρούνια είναι αυτοί που συμμετείχαν σε πορείες της Χρυσής Αυγής, όπως εσείς και τώρα το παίζετε δημοκράτης.
Δεν ανακαλώ απολύτως τίποτα, η ιστορία έχει καταγράψει σε ποια πλευρά του ποταμού στάθηκαν οι παρατάξεις που υπάρχουν στον τόπο…
Η παράταξη των Κολοκοτρώνη, Μακρυγιάννη και Πολυτεχνείου από τη μία και των Κοτζαμπάσηδων και του Τσολάκογλου που από τη μήτρα της βγήκαν οι χουντικοί», είπε ο Πολάκης, αποχωρώντας από την αίθουσα.

Θέλουν να διχάζουν

Τον λόγο ξαναπήρε ο κ.Πλεύρης, ο οποίος κατηγόρησε τον κ. Πολάκη για διχαστικό λόγο.
«Το 2021 θέλουν να χωρίζουν ελληνικό λαό.
Η παράταξη αυτή μετά τον εμφύλιο έθεσε τις βάσεις για να έχουμε τη δημοκρατία που έχουμε» είπε ο κ.Πλεύρης, ο οποίος κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να πάρει θέση για τις εκφράσεις Πολάκη περί δοσίλογων και μαυραγοριτών.

Παρέμβαση προέδρου

Στην αντιπαράθεση παρενέβη και ο πρόεδρος της Βουλής, Χαράλαμπος Αθανασίου, τονίζοντας ότι «η ΝΔ, ήταν η παράταξη που άμβλυνε τις συνέπειες του εμφυλίου».
«Πήρε σωστές αποφάσεις για τη χώρα και την έβαλε στην ΕΕ.
Τα ηγετικά της στελέχη πολέμησαν όσο λίγοι τη δικτατορία» ανέφερε ο κ.Αθανασίου προσθέτοντας ότι «κράτησε την χώρα στην Ευρωζώνη και σήμερα διαχειρίζεται τις κρίσεις όλες».
Κατόπιν αυτών, ο κ.Αθανασίου κάλεσε τον κ. Πολάκη και όσους ταυτίζονται με αυτόν «να είστε προσεκτικοί όταν μιλάτε για τη μεγάλη αυτή δημοκρατική παράταξη».

ΝΔ: Να αποκηρύξει δημόσια ο Τσίπρας τα περί δωσίλογων του Πολάκη στη Βουλή

Να αποκηρύξει δημόσια τα όσα είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Πολάκης περί δωσίλογων στη Βουλή καλεί τον Αλέξη Τσίπρα η ΝΔ.
«Αν ο κ. Τσίπρας δεν αποκηρύξει δημόσια τα όσα εκστόμισε σήμερα ο συνεργάτης του, θα επιβεβαιώσει για άλλη μια φορά ότι ο κ. Πολάκης είναι το πραγματικό πρόσωπό του.
Ότι λέει όσα δεν θέλει να εκστομίσει ο ίδιος κι ότι είναι ένας Πολάκης χωρίς μουστάκι.
Ο κ. Τσίπρας επέλεξε σήμερα να στείλει στη Βουλή το "δεύτερο εγώ του" για να συκοφαντήσει και να δυναμιτίσει τη συζήτηση, ώστε να μην ακούσει κανείς την αλήθεια για τον ρόλο του κ. Παππά σε αυτήν τη τόσο σημαντική υπόθεση, που μέσω της Δικαιοσύνης ήρθε στη Βουλή.
Ο κ. Πολάκης ξεπέρασε σε χυδαιότητα ακόμη και τον γνωστό εαυτό του.
Σε ένα εμφυλιοπολεμικό παραλήρημα μίσους παρουσίασε την ιστορική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας ως το κόμμα των μαυραγοριτών και των δωσίλογων.
Οι χυδαιότητες Πολάκη μόνο ντροπή αποτελούν για το Κοινοβούλιο.
Ό,τι και να κάνουν στον ΣΥΡΙΖΑ, για ένα πράγμα να είναι βέβαιοι.
Η δυσώδης αυτή υπόθεση θα ερευνηθεί μέχρι το τέλος» αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΝΔ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης