Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κίνημα Αλλαγής: Το σχέδιο Ανάκαμψης της ΝΔ στηρίζεται στη φθηνή και απαξιωμένη εργασία

Κίνημα Αλλαγής: Το σχέδιο Ανάκαμψης της ΝΔ στηρίζεται στη φθηνή και απαξιωμένη εργασία
κυβέρνηση καθηλώνει τα εργασιακά δικαιώματα", σύμφωνα με το Κίνημα Αλλαγής

«Το σχέδιο Ανάκαμψης της ΝΔ στηρίζεται στη φθηνή και απαξιωμένη εργασία. Το βάρος της κρίσης θα το πληρώσουν πάλι οι πιο αδύναμοι», τονίζει το Κίνημα Αλλαγής, με αφορμή δημοσιεύματα για το νέο νομοσχέδιο για τα εργασιακά.
Η κυβέρνηση καθηλώνει τα εργασιακά δικαιώματα, τονίζει το ΚΙΝΑΛ και εξηγεί «κατάργηση της συλλογικής διαπραγμάτευσης, απροστάτευτος ο εργαζόμενος απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία. Με το ωράριο εργασίας και τη ζωή του να γίνεται λάστιχο.
Χωρίς κανόνες ακόμη και για το Σαββατοκύριακο!!! Δεκάωρη δουλειά και απλήρωτες υπερωρίες».
«Το σχέδιο Ανάκαμψης της ΝΔ στηρίζεται στη φθηνή και απαξιωμένη εργασία», σημειώνει χαρακτηριστικά το Κίνημα Αλλαγής και προσθέτει πως «για τον κ. Μητσοτάκη οι δίκαιες αμοιβές θεωρούνται αντιπαραγωγικές και αντιαναπτυξιακές».
«Το Κίνημα Αλλαγής όπως δήλωσε η Πρόεδρος Φώφη Γεννηματά στη Βουλή, στέκεται απέναντι σε αυτές τις αντεργατικές πολιτικές.
Εμείς πιστεύουμε στην ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη», καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ.

Το δημοσίευμα

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με δημοσίευμα του Βήματος της Κυριακής , με τίτλο «Αλλάζουν όλα στην εργασία», θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή τον Μάιο, αμέσως μετά το Πάσχα, το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει πλήθος αλλαγών και επεξεργάζεται ο αρμόδιος υπουργός, Κ. Χατζηδάκης, ανατρέποντας την εργατική νομοθεσία του 1982.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ήδη ο Κ. Χατζηδάκης προπαρασκευάζει σχετική νομοθετική παρέμβαση, την οποία αντιμετωπίζει ως τη σημαντικότερη αλλαγή στην εργασιακή νομοθεσία έπειτα από εκείνη του 1982 που επέβαλε ο Ανδρέας Παπανδρέου.
Μάλιστα, ο υπουργός δηλώνει ότι οδεύουμε προς ριζικό εκσυγχρονισμό της εργασιακής νομοθεσίας, χωρίς να κρύβει ότι πρόκειται να εισαχθούν σημαντικά στοιχεία ευελιξίας στην εγχώρια αγορά εργασίας, κατά τα πρότυπα των αντίστοιχων αλλαγών που έχουν επιβληθεί εδώ και χρόνια σε πλήθος ευρωπαϊκών χωρών.
Το νομοσχέδιο που επεξεργάζεται ο Κ. Χατζηδάκης , μεταξύ άλλων, προβλέπει την καθιέρωση ψηφιακής κάρτας εργασίας και απόλυτη ευελιξία στην τηλεργασία, δυνατότητες ευελιξίας ως προς τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας για δραστηριότητες που διακρίνονται από έντονη εποχικότητα με ατομικές συμβάσεις στις οποίες θα συμφωνείται ελεύθερα ο χρόνος απασχόλησης μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων, απασχόληση και τα Σαββατοκύριακα για τους κλάδους υψηλής τεχνολογίας με δυνατότητα διήμερης ανάπαυσης εντός της εβδομάδας, εξίσωση και αύξηση των υπερωριών σε 150 τον χρόνο για όλους τους κλάδους, μητρώα μελών στα συνδικάτα, ηλεκτρονικές ψηφοφορίες για τις απεργίες.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης