Τελευταία Νέα
Πολιτική

Περιήγηση της Σακελλαροπούλου στη δράση «200 Χρόνια Ελλάδα-40 Χρόνια Ευρώπη» - Τι δήλωσε

Περιήγηση της Σακελλαροπούλου στη δράση «200 Χρόνια Ελλάδα-40 Χρόνια Ευρώπη» - Τι δήλωσε
Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνόδευσε ο Δήμαρχος της Αθήνας, Κώστας Μπακογιάννης

Στη δράση «200 χρόνια Ελλάδα - 40 χρόνια Ευρώπη», στην οδό Βασ. Όλγας, αλλά στην υπαίθρια έκθεση «Η Ιστορία έχει πρόσωπο», που φιλοξενείται στην περίφραξη του Εθνικού Κήπου, περιηγήθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.
Ειδικότερα, η κ. Σακελλαροπούλου περιηγήθηκε στη δράση «200 χρόνια Ελλάδα - 40 χρόνια Ευρώπη», που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος της Αθήνας, το pod.gr και το περιοδικό gr.mag. Πρόκειται για 21 αφίσες που έχουν αναρτηθεί σε ειδικά σταντ του Δήμου Αθηναίων, στην οδό Βασ. Όλγας, και που αποτελούν πρωτότυπα έργα εικαστικών, φωτογράφων, σκιτσογράφων, γραφιστών και δημιουργικών γραφείων επικοινωνίας.
Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνόδευσε ο Δήμαρχος της Αθήνας, Κώστας Μπακογιάννης.

Σακελλαροπούλου: Όλοι οι Αθηναίοι αξίζει να επισκεφθούν τη δράση αυτή

Μετά την ξενάγηση, η κυρία Σακελλαροπούλου δήλωσε πως «είναι μια πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσα σύνθεση απόψεων, γιατί είναι ένας συνδυασμός με 21 podcast, όπου μιλούν πολιτικοί, ιστορικοί, λογοτέχνες, και 21 εικαστικά έργα. Μια ενδιαφέρουσα οπτική, που μας δείχνει το πώς προχωράει ο τόπος μας και πώς οι νεότεροι καλλιτέχνες με τα έργα τους μπορούν να ενταχθούν στην πόλη, σε έναν ευχάριστο περίπατο στη Βασ. Όλγας. Νομίζω ότι όλοι οι Αθηναίοι αξίζει να επισκεφθούν τη δράση αυτή, όσο το επιτρέπουν τα μέτρα».

Στην υπαίθρια έκθεση

Στη συνέχεια, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας περιηγήθηκε στην υπαίθρια έκθεση «Η Ιστορία έχει πρόσωπο», που φιλοξενείται στην περίφραξη του Εθνικού Κήπου.
Στην έκθεση παρουσιάζονται 22 πίνακες με ορισμένα από τα 320 μοναδικά πορτρέτα αγωνιστών του ΄21 που φιλοτέχνησε εκ του φυσικού από το 1839-1844 ο Benjamin Mary, διπλωματικός αντιπρόσωπος του Βελγίου στην Ελλάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης