Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κεφαλογιάννης (υφ. Μεταφορών και Υποδομών): Στην κυκλοφορία τις επόμενες ημέρες 300 λεωφορεία

Κεφαλογιάννης (υφ. Μεταφορών και Υποδομών): Στην κυκλοφορία τις επόμενες ημέρες 300 λεωφορεία
Στα μέσα μεταφοράς οι πολίτες τηρούν τα μέτρα όπως τη χρήση μάσκας δήλωσε ο υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών Γιάννης Κεφαλογιάννης
Σχετικά Άρθρα

Έχουν ενισχυθεί οι γραμμές των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και με ΚΤΕΛ δήλωσε ο υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών Γιάννης Κεφαλογιάννης.
Σύμφωνα με τον κ. Κεφαλογιάννη μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να ενισχύσουν τις γραμμές άλλα 300 λεωφορεία μέσω leasing.
Τόνισε επίσης στα Παραπολιτικά 90,1 πως στα μέσα μεταφοράς οι πολίτες τηρούν τα μέτρα όπως τη χρήση μάσκας.

Σχετικά με τον αριθμό των λεωφορείων που κυκλοφορούν δήλωσε σε άλλη συνέντευξη:

«Τον Ιούλιο του 2019 κυκλοφορούσαν 850 λεωφορεία στην Αθήνα και σήμερα είναι περισσότερα από 1.220, αύξηση περίπου 45%, κυρίως μέσω της σύμπραξης με τα ΚΤΕΛ. Το ίδιο συνέβη και στη Θεσσαλονίκη, όταν τον Ιούλιο του 2019 υπήρχαν 235 λεωφορεία στον πίνακα δρομολογίων και σήμερα προσεγγίζουν τα 450, σχεδόν διπλασιάστηκαν.
Συνολικά, από τη σύμπραξη με τα ΚΤΕΛ και το Leasing ο στόλος των λεωφορείων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα αυξηθεί με περισσότερα από 700 οχήματα σε λιγότερο από δύο χρόνια».
«Μετά τη νέα απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που ενέκρινε την προμήθεια, πριν από λίγες ημέρες, άρχισε αμέσως η διαδικασία για την ένταξη των 300 λεωφορείων με leasing στον στόλο της ΟΣΥ. Τις προσεχείς εβδομάδες θα αρχίσουν να μπαίνουν στα δρομολόγια τα πρώτα 40 λεωφορεία, και στη συνέχεια, κάθε εβδομάδα θα προστίθενται και νέα οχήματα, προκειμένου να ενισχυθούν οι 16 γραμμές όπου παρατηρούνται τα μεγαλύτερα προβλήματα. Η ενσωμάτωσή τους στον στόλο συμπίπτει χρονικά με την ανάληψη υπηρεσίας από τους νέους οδηγούς που προσελήφθησαν.

Στην ΟΣΥ, πολλοί έχουν ήδη ανέβει στο τιμόνι, καθώς θυμίζω ότι φέτος έγιναν 609 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις αστικές συγκοινωνίες, μέσω ΑΣΕΠ. Στη ΣΤΑΣΥ το στάδιο της εκπαίδευσης για τα μέσα σταθερής τροχιάς διαρκεί περισσότερο. Έτσι, οι οδηγοί που προσελήφθησαν, εκπαιδεύονται και θα ενταχθούν στις βάρδιες τούς αμέσως προσεχείς μήνες» είπε ο ίδιος στην εφ. «Βραδυνή».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης