Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μόνο με πολιτική απόφαση το «ανοικτό Πάσχα» - Τρομάζει η άρνηση Τσιόδρα - Αύριο (9/4) η απόφαση για εμπορικά κέντρα

Μόνο με πολιτική απόφαση το «ανοικτό Πάσχα» - Τρομάζει η άρνηση Τσιόδρα - Αύριο (9/4) η απόφαση για εμπορικά κέντρα
Η διαφωνία του κ. Τσιόδρα δείχνει ότι υπάρχουν ισχυρές αντιστάσεις των λοιμωξιολόγων σε ένα περαιτέρω άνοιγμα των οικονομικών δραστηριοτήτων
Σχετικά Άρθρα

Δυσκολεύει αρκετά το κυβερνητικό στοίχημα για «ανοικτό Πάσχα» μετά και την επιδημιολογική κατάσταση που διαμορφώνεται τις τελευταίες μέρες αλλά και τη διαφωνία των ειδικών επιστημόνων με κυβερνητικά στελέχη που πλέον διαφαίνεται και στον δημόσιο λόγο.
Μετά το άνοιγμα του λιανεμπορίου, αποφασίστηκε το άνοιγμα των σχολείων για το Λύκειο μέσα σε κλίμα μεγάλων διαφωνιών στις οποίες πήρε μέρος και ο Σωτήρης Τσιόδρας.
Για πρώτη φορά ο κ. Τσιόδρας διαφώνησε εμφατικά με το άνοιγμα των σχολείων, γεγονός που έγινε αντικείμενο δημόσιου σχολιασμού αλλά συζητήθηκε και στη χθεσινή συνέντευξη του Πρωθυπουργού στο Star.

Μεγάλες διαφωνίες Τσιόδρα και άλλων για το Πάσχα - Αποδυναμώνεται το σενάριο

Η προχθεσινή διαφωνία του κ. Τσιόδρα δείχνει ότι υπάρχουν ισχυρές αντιστάσεις των λοιμωξιολόγων σε ένα περαιτέρω άνοιγμα των οικονομικών δραστηριοτήτων.
Το βασικό τους επιχείρημα είναι, εκτός από τον μεγάλο αριθμό κρουσμάτων που έχουμε καθημερινά, δεν έχει αποτυπωθεί ακόμα το άνοιγμα του λιανεμπορίου, οι ελεύθερες διαδημοτικές μετακινήσεις και σίγουρα όχι ακόμα το άνοιγμα των σχολείων που θα γίνει από 12/4.
Στη χθεσινή του συνέντευξη ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι το άνοιγμα των διαπεριφερειακών μετακινήσεων το Πάσχα θα εξαρτηθεί στις αποφάσεις των ειδικών.
Με δεδομένη ήδη την άρνηση μεγάλης μερίδας για το άνοιγμα των λυκείων της χώρας, ήδη δημιουργείται η αίσθηση ότι δεν θα υπάρξει θετική απόκριση της επιτροπής για το άνοιγμα των μετακινήσεων.
Άλλωστε, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμά που ανέφερε και ο κ. Σκέρτσος, το άνοιγμα των μετακινήσεων θα πήγαινε για μετά το Πάσχα, μαζί με την εστίαση και την επαναλειτουργία των δημοτικών και γυμνασίων σχολείων.
Εκτός, εάν η κυβέρνηση λάβει μία πολιτική απόφαση για τις μετακινήσεις το Πάσχα λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη το κόστος από την συνεχιζόμενη δυσαρέσκεια του κόσμου.
Παρ' όλο που ο κ. Μητσοτάκης, μέσα από την συνέντευξή του, ουσιαστικά αποδυνάμωσε το σενάριο πολιτικής απόφασης για το Πάσχα.

Αύριο (9/4) εξετάζεται το άνοιγμα για πρακτορεία OΠΑΠ - εμπορικά κέντρα

Πάντως, στην αυριανή κρίσιμη επιτροπή θα εξεταστούν νέες οικονομικές δραστηριότητες όπως τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ, τα OΠΑΠ-play καθώς και η λειτουργία των μεγάλων εμπορικών καταστημάτων.
Οι πιέσεις από το Υπουργείο Ανάπτυξης είναι πολύ μεγάλες ώστε να ανοίξουν περαιτέρω οι οικονομικές δραστηριότητες όπως και το λιανεμπόριο σε μεγάλα αστικά κέντρα που έχουν μείνει κλειστά όπως η Αχαΐα, η Θεσσαλονίκη και άλλα.
Όπως ήταν και του υπουργείου Παιδείας και συγκεκριμένα της κ. Νίκης Κεραμέως για το ζήτημα του ανοίγματος των σχολείων με την δικαιολογία ότι θα χαθεί η χρονιά και οι εξετάσεις.
Το μεγάλο ερώτημα για τους ειδικούς είναι αν θα λειτουργήσει η διαδικασία των self tests που επικαλέστηκε η κ. Κεραμέως στην προσπάθειά της να πείσει για το άνοιγμα των λυκείων.

Σε επιχειρήσεις λιανεμπορίου τα αδιάθετα του AstraZeneca

Πάντως, ως επιβεβαίωση του ρεπορτάζ μας για την άρνηση πολλών πολιτών σε όλη τη χώρα να εμβολιαστούν με το εμβόλιο της AstraZeneca, έρχεται η κυβερνητική πρωτοβουλία να διοχετευτούν όλα αυτά τα αχρησιμοποίητα εμβόλια σε επαγγελματικές ομάδες.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ είναι πολύ πιθανό αυτά τα εμβόλια να χρησιμοποιηθούν για τον εμβολιασμό υπαλλήλων του λιανεμπορίου και εστίασης, ειδικά των πρώτων, στο πλαίσιο της ασφαλούς λειτουργίας του εμπορίου.

Μαξιμιλιανός

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης