Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κεραμέως: Μετά το Πάσχα η συζήτηση για άνοιγμα όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης – Προσεκτικά βήματα

Κεραμέως: Μετά το Πάσχα η συζήτηση για άνοιγμα όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης – Προσεκτικά βήματα
Έχουν διατεθεί περίπου 300.000 self tests από τα φαρμακεία ενόψει της επαναλειτουργίας των σχολείων, ανέφερε η Ν. Κεραμέως
Σχετικά Άρθρα

Μετά το Πάσχα το υπουργείο Παιδείας θα συζητήσει με τους ειδικούς για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, το γυμνάσιο, το δημοτικό και το νηπιαγωγείο ώστε να αποφασιστεί πότε και με ποιος όρους θα επαναλειτουργήσουν, υπογράμμισε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.
«Προχωράμε με πολύ προσεκτικά βήματα και πάμε να υπηρετήσουμε δύο στόχους. Πρώτον την προστασία της υγείας και δεύτερον πώς θα συνεχιστεί η εκπαίδευση. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο φυσικός χώρος των παιδιών είναι το σχολείο», ανέφερε κ. Κεραμέως μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Για self tests

Η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι έχουν διατεθεί περίπου 300.000 self tests από τα φαρμακεία ενόψει της επαναλειτουργίας των σχολείων, σημειώνοντας ότι το μέτρο αυτό επεκτείνεται και στο βοηθητικό προσωπικό, στο προσωπικό καθαριότητας, αλλά και το διοικητικό προσωπικό των σχολείων.
Όπως εξήγησε, «τα τεστ θα πρέπει να γίνονται πριν από τη Δευτέρα και την Πέμπτη κάθε εβδομάδα και οι δηλώσεις στην πλατφόρμα ξεκινούν από αύριο (11/4) και έως 24 ώρες πριν την προσέλευση στο σχολείο».

Για εξετάσεις ξένων γλωσσών

Αναφορικά με τις εξετάσεις των ξένων γλωσσών, η κ. Κεραμέως σημείωσε ότι το ζήτημα έχει τεθεί στην Επιτροπή, αλλά δεν έχει δώσει ακόμα την εισήγησή της.
«Θα περιμένουμε τις οδηγίες της Επιτροπής μετά το Πάσχα, ενδέχεται και νωρίτερα», πρόσθεσε.
Τέλος, σχετικά με τα voucher των 200 ευρώ, για τα οποία οι αιτήσεις ξεκίνησαν στις 5 Απριλίου, σημείωσε ότι ήδη έχουν εγκριθεί πάνω από 200.000 αιτήσεις νέων για να πάρουν τεχνολογικό εξοπλισμό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης