Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συρίγος: Τα πανεπιστήμια θα συνεχίσουν με τηλεκπαίδευση μέχρι τις 4 Ιουνίου

Συρίγος: Τα πανεπιστήμια θα συνεχίσουν με τηλεκπαίδευση μέχρι τις 4 Ιουνίου
Ο κ. Συρίγος τόνισε ότι το εαρινό εξάμηνο θα γίνει όλο με τηλεκπαίδευση λέγοντας πως η κανονικότητα θα επανέλθει από τον Σεπτέμβριο

"Τα πανεπιστήμια θα συνεχίσουν με τηλεκπαίδευση μέχρι τις 4 Ιουνίου", σημείωσε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Παιδείας για θέματα Ανώτατης Εκπαίδευσης, Άγγελος Συρίγος.
Ο υφυπουργός εξήγησε πως υπάρχουν ορισμένοι τομείς όπως κλινικές, πρακτικές, εργαστηριακές ασκήσεις που θα φανεί στην συνέχεια πως θα μπορούσε να λειτουργήσει το αυτοδιαγνωστικό τεστ και υπογράμμισε ότι η κανονικότητα προβλέπεται από τον Σεπτέμβριο.
Ο κ. Συρίγος τόνισε ότι το εαρινό εξάμηνο θα γίνει όλο με τηλεκπαίδευση λέγοντας πως η κανονικότητα θα επανέλθει από τον Σεπτέμβριο.
Στη συνέχεια, μιλώντας ο υπουργός για τα self test και τα αποτελέσματά τους σε καθηγητές, δασκάλους και μαθητές πως είναι πολύ σημαντικά, καθώς "πάμε στα ψαχτά, δεν υπάρχει κάποιος σίγουρος δρόμος". Και συνέχισε:
"Κάνουμε ένα πείραμα κάτω από ασφαλείς σχετικά συνθήκες και το οποίο θα μας δείξει ως να προχωρήσουμε για το άνοιγμα της κοινωνίας τους επόμενους μήνες".
Ο κ. Συρίγος ρωτήθηκε και για την εμπειρία των παιδιών του με τα self test και το εάν φοβόντουσαν να πάνε στο σχολείο, οπότε και απάντησε ότι υπήρχε φασαρία στο σπίτι γιατί ήθελαν να το κάνουν μόνα τους, σημειώνοντας ότι αναγράφεται "υπό την επίβλεψη γονέα ή κηδεμόνα".
Να σημειωθεί πάντως ότι ήδη τη Δευτέρα 12/4 είχαμε τα πρώτα προβλήματα καθώς υπήρξαν τέσσερις περιπτώσεις στις οποίες γονείς αρνήθηκαν να κάνουν τα παιδιά τους τα self test.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης