Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πελώνη: Σημαντικό, συμπληρωματικό εργαλείο τα self test – Νωρίς ακόμα για το Πάσχα

Πελώνη: Σημαντικό, συμπληρωματικό εργαλείο τα self test – Νωρίς ακόμα για το Πάσχα
Εκτιμώ ότι τον Ιούνιο θα ανοίξει ο εμβολιασμός και των 40άρηδων είπε η κα.Πελώνη
Σχετικά Άρθρα

Σημαντικό συμπληρωματικό εργαλείο χαρακτήρισε τα self test η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, η οποία υποστήριξε ότι είναι νωρίς ακόμα να πει κανείς τι θα γίνει το Πάσχα.
Σε δηλώσεις της στο Mega και αναφερόμενη στα self test, η κα.Πελώνη είπε ότι την πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας των λυκείων διατέθηκαν πάνω από 420.000, κάτι που δείχνει τη μεγάλη ανταπόκριση της εκπαιδευτικής κοινότητας.
«Τα επιβεβαιωτικά αποτελέσματα αυτών των test, θα δηλώνονται χωριστά στην ενημέρωση του ΕΟΔΥ.
Όλοι αναλογιζόμαστε πόσο σημαντικό είναι αυτό.
Οι ασυμπτωματικοί μαθητές και εκπαιδευτικοί θα μπορούσαν να μεταφέρουν τον ιό όχι μόνο στη σχολική αίθουσα και στη σχολική κοινότητα, αλλά και στο οικογενειακό τους περιβάλλον.
Άρα, αποδεικνύεται ότι είναι ένα μέτρο που βοηθά στον καλύτερο εντοπισμό των ασυμπτωματικών φορέων, κάτι που θα μειώσει τη διασπορά.
Αυτό έχει αποδειχθεί και από άλλες χώρες, που τα έχουν χρησιμοποιήσει, όπως η Αυστρία» είπε η κα.Πελώνη, επισημαίνοντας πως εντός της εβδομάδας τα ατομικά τεστ θα διατεθούν και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων και ότι στην επόμενη φάση θα δίνεται προτεραιότητα στις παραγωγικές ηλικίες, μέχρι 67 ετών.
«Τα self test είναι ένα πολύ σημαντικό, συμπληρωματικό εργαλείο για τη μείωση της διασποράς και τη σταδιακή επανεκκίνηση οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων.
Είναι συμπληρωματικό, διότι δεν πρέπει να ξεχνάμε και τους καθημερινούς χιλιάδες ελέγχους που γίνονται από τον ΕΟΔΥ, αλλά και το «τείχος» ανοσίας που χτίζεται σιγά σιγά με τον εμβολιασμό.
Μην ξεχνάμε, βεβαίως, ότι ακόμη και αν είμαστε αρνητικοί στο test, δεν πρέπει να εφησυχάζουμε ως προς την τήρηση των μέτρων.
Όσο βρίσκεται ο ιός στη ζωή μας, θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτόν και να τον πολεμάμε με τα πρόσθετα εργαλεία που έχουμε στα χέρια μας» τόνισε η κα.Πελώνη.

Κτίζεται το πρώτο τείχος ανοσίας

Όπως είπε, την Παρασκευή και σταδιακά έως τη Δευτέρα ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για τους συμπολίτες μας 18-59 ετών με υποκείμενα νοσήματα αυξημένου κινδύνου, όπως ανακοίνωσε χθες ο κ. Θεμιστοκλέους, και αφορά γύρω στους 800.000 συμπολίτες μας.
Πρόσθεσε πως την Τετάρτη 21 Απριλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για τους εκπαιδευτικούς και για τους 55-59 ετών και το επόμενο Σάββατο 24 Απριλίου για τους 50-54 ετών.
«Ο συνολικός πληθυσμός των παραπάνω κατηγοριών είναι 2,2 εκατομμύρια.
Με αυτούς θα χτιστεί και το πρώτο μεγάλο τείχος ανοσίας.
Ήδη, οι 60 ετών και άνω εμβολιάζονται και προχωράμε, ώστε τον Ιούνιο να είμαστε στους ακόμα νεότερους.
Όσα περισσότερα εμβόλια έρχονται, τόσο πιο πολύ θα επιταχύνονται οι εμβολιασμοί.
Αυτή τη στιγμή έχουμε έναν ρυθμό 55.000, ίσως και παραπάνω, εμβολιασμών ημερησίως και ανάλογα με τις ροές μπορεί να αυξάνεται.
Εκτιμώ ότι τον Ιούνιο θα έχει ανοίξει η διαδικασία και για τους 40άρηδες», πρόσθεσε υπογραμμίζοντας πως όσο καλύτερα θωρακισμένος είναι κανείς, κινδυνεύει λιγότερο.

Τίποτα οριστικό για το Πάσχα

Ερωτηθείσα για το Πάσχα και αν θα επιτραπούν οι μετακινήσεις εκτός νομού η κα.Πελώνη δήλωσε πως θα πρέπει να δούμε πώς θα εξελιχθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα. «Διαφαίνεται μία μικρή σταθεροποίηση.
Δεν είμαστε όμως σε θέση αυτή τη στιγμή να πούμε κάτι οριστικό.
Θα το δούμε όταν έρθει η ώρα του.
Θα πρέπει να περιμένουμε να περάσουν οι μέρες, να δούμε πώς εξελίσσεται η πανδημία.
Συνεχίζεται η πίεση στο Σύστημα Υγείας.
Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί» είπε η κα.Πελώνη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης