Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας: Δραματική η κατάσταση στα νοσοκομεία – Κορυφώνεται η τραγωδία

Τσίπρας: Δραματική η κατάσταση στα νοσοκομεία – Κορυφώνεται η τραγωδία
Να σταματήσουν οι παλινωδίες των αποφάσεων της κυβέρνησης ζήτησε ο Τσίπρας
Σχετικά Άρθρα

Για δραματική κατάσταση των νοσοκομείων όσον αφορά την επιδημία του κορωνοϊού έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος επισκέφθηκε νωρίτερα σήμερα Παρασκευή 16/4 το Σισμανόγλειο νοσοκομείο, το οποίο έχει μετατραπεί σε νοσοκομείο αποκλειστικά για ασθενείς με covid.
«Κορυφώνεται το δράμα και η τραγωδία.
Και το χειρότερο που μπορεί να μας συμβεί είναι να συνηθίσουμε την απώλεια και να αποστρέψουμε το βλέμμα από αυτό το εξελισσόμενο δράμα» είπε ο κ.Τσίιπρας, τονίζοντας ότι μίλησε «με τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής, που δίνουν μια ηρωική μάχη, γιατρούς και νοσηλευτές».
«Δεν έχουμε δικαίωμα να τους ξεχάσουμε, ούτε σήμερα ούτε αύριο, όπως δεν έχουμε δικαίωμα να ξεχάσουμε και τους χιλιάδες ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους, τις οικογένειές τους που θρηνούν, ούτε να κρύβουμε αυτά τα νούμερα πίσω από μακάβριες συγκρίσεις και στατιστικές.
Δεν έχει κανένα νόημα τούτη την ώρα να μιλήσουμε για τα λάθη και τις παραλείψεις που μας οδήγησαν ως εδώ, από τους πανηγυρισμούς της πρώτης φάσης, στην τραγωδία σήμερα.
Ήρθα μόνο για να εκφράσω την αγωνία μου, που πιστεύω ότι είναι και αγωνία της συντριπτικής πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας» υποστήριξε ο κ.Τσίπρας.

Να σταματήσει το κακό

«Αυτό το κακό πρέπει να σταματήσει.
Δεν είναι ώρα ούτε για δηλώσεις αβάσταχτης ελαφρότητας των κυβερνητικών παραγόντων, παλινωδίες, ούτε για επικοινωνιακή διαχείριση του δράματος.
Είναι η ώρα να στηρίξουμε όσο μπορούμε το ΕΣΥ και τους ανθρώπους του, είναι ώρα να σώσουμε έστω όποιες ανθρώπινες ζωές μπορούν να σωθούν, είναι η ώρα να αποκτήσουμε ένα σοβαρό σχεδιασμό επιδημιολογικής επιτήρησης, να πολλαπλασιάσουμε τα τεστ, στοχευμένα στις ομάδες πληθυσμού, να αυξήσουμε τον αριθμό των δόσεων εμβολίων, ώστε να κινηθεί με πιο γρήγορους ρυθμούς ο εμβολιασμός, εξασφαλίζοντας εμβόλια από κάθε δυνατή πηγή.
Είναι η ώρα επίσης να δούμε τις φαρμακευτικές θεραπείες που έχουν εδώ και καιρό εγκριθεί στις υπόλοιπες χώρες και στην Ελλάδα, ακόμα δυστυχώς, δεν εφαρμόζονται μαζικά ώστε να σωθούν ανθρώπινες ζωές.
Είναι τέλος η ώρα να σταματήσουν οι παλινωδίες των αποφάσεων στην αγορά, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία που κλείνουν και ανοίγουν όπως έκλεισαν, είναι η ώρα να βάλουμε όλοι μαζί ένα τέλος σ' αυτήν την τραγωδία και να κοιτάξουμε μπροστά.
Επαναλαμβάνω, η ανθρώπινη ζωή είναι το κρισιμότερο αγαθό και το χειρότερο που μπορεί να μας συμβεί είναι να συνηθίσουμε αυτήν την κατάσταση της καθημερινής απώλειας και του δράματος» επεσήμανε ο κ.Τσίπρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης