Πολιτική

Αβραμόπουλος: Ο Δένδιας έβαλε τα πράγματα στη θέση τους – Έστειλε ισχυρό μήνυμα

Αβραμόπουλος: Ο Δένδιας έβαλε τα πράγματα στη θέση τους – Έστειλε ισχυρό μήνυμα
Προκλήθηκε ο Έλληνας ΥΠΕΞ και άνοιξε όλη τη βεντάλια των σχέσεων με την Τουρκία είπε ο κ.Αβραμόπουλος
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Δένδιας έβαλε τα πράγματα στη θέση τους και έστειλε ένα ισχυρό μήνυμα διατύπωσε ο τέως Επίτροπος της ΕΕ, Δ. Αβραμόπουλος αναφερόμενος στη στάση που τήρησε ο κ.Δένδιας κατά τη λεκτική διπλωματική αντιπαράθεση με τον Τούρκο ομόλογό του M. Cavusoglu.
«Είναι αλήθεια, ότι προκλήθηκε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών και άνοιξε όλη τη βεντάλια των σχέσεων και των ζητημάτων με την Τουρκία, μονάχα που διευκρίνισε - το λέω και εγώ αυτό, γιατί έχω διατελέσει σε αυτή τη θέση - ότι η μοναδική διαφορά είναι η οριοθέτηση των Θαλασσίων Ζωνών.
Από την ώρα που ο κ. Cavusoglu του έθεσε το θέμα μειονότητας της Δυτικής Θράκης, όφειλε να απαντήσει και πολύ ορθά έκανε μέχρι εκεί.
Από εκεί και πέρα, ποιο είναι το ζητούμενο;
Το ζητούμενο αυτής της συνάντησης στην Άγκυρα και της άλλης που θα γίνει στην Αθήνα, θέλω να πιστεύω ότι θα γίνει, είναι οι δύο χώρες να βρούν ένα δρόμο να κινηθούν προς τα εμπρός για να αποφευχθεί ο άλλος δρόμος, τον οποίον ούτε θέλουμε να συζητάμε.
Είναι αλήθεια ότι τους τελευταίους είκοσι μήνες η Ελλάδα τελεί κάτω από μεγάλη πίεση προκλήσεων από τη γειτονική Τουρκία» υποστήριξε ο κ.Αβραμόπουλος.

Υπάρχει κανείς που να θέλει σύγκρουση;

«Εκεί που τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά, η ατμόσφαιρα είναι διαφορετική, η συνεννόηση είναι και σε διαπροσωπικό επίπεδο και πολλές φορές στο παρελθόν χώρες, που ήσαν σε σύγκρουση, οδηγήθηκαν σε κάποια θετικά συμπεράσματα.
Γιατί πείτε μου, υπάρχει κανένας στην Ελλάδα ή στην Τουρκία που να θέλει αντιπαράθεση και σύγκρουση;
Όταν λοιπόν αυτόν το δρόμο τον αφήνουμε στην άκρη, επιλέγουμε το δρόμο του διαλόγου.
Η Τουρκία οφείλει να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο και πολύ ορθά ελέχθη χθες ότι θα πρέπει σύντομα να μπει και στην UNCLOS, να ακολουθήσει τον ευρωπαϊκό δρόμο, αφού έχει ευρωπαϊκή προοπτική, να σεβαστεί το ευρωπαϊκό κεκτημένο και να δει τους Έλληνες πλέον ως γείτονες και όχι ως αντίπαλους και εχθρούς.
Το ίδιο πρέπει να γίνει και από την άλλη πλευρά.
Και γίνεται.
Τα μηνύματα που εστάλησαν από την πρώτη κιόλας ημέρα, που ανέλαβε η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ήταν ξεκάθαρα» υπογράμμισε ο κ.Αβραμόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης