Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δένδιας για συνάντηση με Shoukry: Συζητήσαμε για τα θέματα της Ανατολικής Μεσογείου

Δένδιας για συνάντηση με Shoukry: Συζητήσαμε για τα θέματα της Ανατολικής Μεσογείου
"Συζητήσαμε για τα θέματα που αφορούν τις δύο χώρες, για τα θέματα της Ανατολικής Μεσογείου, για την κατάσταση στη Λιβύη και πώς μπορούμε να διευκολύνουμε την δ΄'ηλώσε ενδιάμεση κυβέρνηση της Λιβύης να οδηγηθεί γρήγορα σε εκλογές", δήλωσε ο Ν. Δένδιας
Σχετικά Άρθρα

Τα θέματα της Ανατολικής Μεσογείου βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Εξωτερικών Ν. Δένδια, με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Sameh Shoukry, στο Κάιρο.
Όπως δήλωσε ο κ. Δένδιας μετά το πέρας της συνάντησης, «είχα ακόμη μία ευκαιρία να συναντηθώ εδώ στο Κάιρο με τον καλό μου φίλο, τον Αιγύπτιο Υπουργό Εξωτερικών, Sameh Shoukry και μετά να έχουμε μία συνάντηση των δύο αντιπροσωπειών.
Συζητήσαμε για τα θέματα που αφορούν τις δύο χώρες, για τα θέματα της Ανατολικής Μεσογείου, για την κατάσταση στη Λιβύη και πώς μπορούμε να διευκολύνουμε την ενδιάμεση κυβέρνηση της Λιβύης να οδηγηθεί γρήγορα σε εκλογές. Και μπορέσαμε και είχαμε και μια ευρύτερη συζήτηση για θέματα κοινού ενδιαφέροντος».
Πρόσθεσε ότι διαβίβασε στον φίλο του Sameh Shoukry την παράκληση του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη να διαβιβάσει στον Πρόεδρο Sisi τους θερμούς χαιρετισμούς του.

Υποδοχή από Shoukry

Σε θερμό κλίμα υποδέχτηκε στο Κάιρο τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, ο Αιγύπτιος ομόλογός του, Sameh Shoukry.
Καλωσορίζοντας τον Έλληνα υπουργό, ο Sameh Shoukry τόνισε και πάλι τη χαρά του που υποδέχεται τον ομόλογό του κ. Δένδια και την ελληνική αντιπροσωπεία, υπογραμμίζοντας τις εξαιρετικές διμερείς σχέσεις των δύο χωρών, αλλά και τις τριμερείς σχέσεις με την Κύπρο.
Μάλιστα, έκανε λόγο για περαιτέρω ενδυνάμωση των σχέσεων αυτών.
«Οι σχέσεις αυτές αποτελούν ισχυρή απόδειξη των δεσμών που βασίζονται στη φιλία και τη συνεργασία των δύο χωρών, οι οποίες μοιράζονται τις ίδιες αξίες ζώντας στην ίδια περιοχή και αποσκοπούν στο κοινό όφελος», ανέφερε ο Sameh Shoukry.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης