Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η κυβέρνηση φοβάται τον «ιό της πλατείας» και το «κίνημα των εκδρομέων» το Πάσχα

Η κυβέρνηση φοβάται τον «ιό της πλατείας» και το «κίνημα των εκδρομέων» το Πάσχα
Υπάρχει κόπωση και απροθυμία της κοινωνίας να συνεργαστεί πλέον...
Σχετικά Άρθρα

Οι εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας από τις πλατείες σε κεντρικά σημεία της πόλης συνθέτουν ένα ακόμα μέτωπο που μπορεί να εξελιχθεί σε «αχίλλειο φτέρνα» για την κυβέρνηση.
O «ιός της πλατείας» τρομοκρατεί το Μαξίμου που βλέπει ότι η νεολαία, κυρίως, εκδηλώνει διαρκώς την απείθειά της στα περιοριστικά μέτρα της κυβέρνησης, παρόλο που η τελευταία έχει αφήσει επιλογές διαφυγής.
Είναι φυσικό, η κυβέρνηση να θέλει να αποφύγει μια νέα «Νέα Σμύρνη» που κλυδώνισε σημαντικά την κυβερνητική συνοχή με επεισόδια μεγάλης έκτασης.
Το εγχείρημα γίνεται ακόμα δυσκολότερο από την στιγμή που κοντεύουν οι μέρες για να παρθεί η απόφαση για τις διαπεριφερειακές μετακινήσεις το Πάσχα.
Στο Μαξίμου, φοβούνται ένα νέο κίνημα παράνομων «εκδρομέων» σε όλη την ελληνική επικράτεια που δεν θα διστάσουν να ταξιδέψουν στην ύπαιθρο και να γιορτάσουν το Πάσχα μακριά από τις πόλεις.

Σημαντικό στοίχημα τα self test που αρχίζουν από σήμερα στην εργασία

Η νέα ομάδα που συστήθηκε άτυπα στο Μαξίμου για να συντονίσει τις ενέργειες για το Πάσχα και τον τουρισμό (Σκέρτσος, Χαρδαλιάς, Θεμιστοκλέους) θα αναλύσει όλα τα δεδομένα αυτή τη εβδομάδα. Ο κ. Γεραπετρίτης, θα είναι ο ενδιάμεσος συνομιλητής κυβέρνησης - Εκκλησίας για την λειτουργικό πλαίσιο που θα ισχύσει στις γιορτές.
Σημαντικό ρόλο θα παίξει, αυτήν την εβδομάδα, και η χρήση των self test στους εργασιακούς χώρους.
«Θα είναι μεγάλο τεστ και για την κυβερνητική ετοιμότητα αλλά και για την ατομική ευθύνη του κάθε εργαζόμενου και εργοδότη» θα πει κυβερνητικό στέλεχος.
Ωστόσο, αν λειτουργήσει σωστά μπορεί να ελέγξει την διασπορά του ιού σε πολύ μεγάλο βαθμό και θα δώσει μία ασφαλή εικόνα στους λοιμωξιολόγους για το επίπεδο των ασυμπτωματικών πολιτών και κατ’ επέκταση για το πραγματικό επιδημιολογικό φορτίο της χώρας.

Προαποφασίζει η κυβέρνηση τα μέτρα;

Εάν γίνει αυτό, όπως εξηγούν αρμόδιες πηγές, θα μπορέσουμε να ξέρουμε και το επίπεδο του ρίσκου που θα παρθεί με το να ανοίξουν οι μετακινήσεις σε όλους τους νομούς.
Η δυσκολία του Μαξίμου να πάρει πρωτοβουλίες σε αυτή τη φάση τεκμαίρεται και από την διαρροή πρακτικών από την επιτροπή λοιμωξιολόγων που παρακολουθούν τα δεδομένα της πανδημίας.
Σε μία σειρά από πρακτικά που έρχονται στη δημοσιότητα φαίνεται καθαρά η πρόθεση της κυβέρνησης να αλλάξει το μίγμα των περιοριστικών μέτρων εισάγοντας ως σταθμισμένο παράγοντα την κόπωση και την απροθυμία της κοινωνίας να συνεργαστεί πλέον.

Διέρρευσαν οι αρνήσεις των ειδικών για το άνοιγμα της οικονομίας

Αυτή η εξέλιξη θα βαρύνει στο μέλλον την απόφαση που θα πάρει η κυβέρνηση για το Πάσχα καθώς θα αναλυθούν όλες οι παράμετροι της απόφασης.
Και οι εισηγήσεις που θα κάνουν οι επιστήμονες αλλά και οι γραμμές που θα δώσουν τα κυβερνητικά στελέχη.
Και βεβαίως, θα φανεί και ποιος θα αναλάβει πλήρως το ρίσκο μιας τέτοιας απόφασης.
Να θυμίσουμε ότι ο Πρωθυπουργός στις δημόσιες τοποθετήσεις του τονίζει ότι ακολουθεί τις εισηγήσεις των ειδικών της επιτροπής για το άνοιγμα των δραστηριοτήτων.
Και σε αυτή την περίπτωση (για το Πάσχα) υπάρχουν μέχρι τώρα αρνητικές εισηγήσεις.
Άρα η όποια απόφαση για να επιτραπούν οι μετακινήσεις θα είναι πολιτική και θα παρθεί από τον Πρωθυπουργό.

Σωτήρης Πίκουλας
sotirispikoulas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης