Πολιτική

Βαρουφάκης: Φιάσκο η διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση

Βαρουφάκης: Φιάσκο η διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση
Σπασμωδικά τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση τόνισε ο κ.Βαρουφάκης
Σχετικά Άρθρα

«Φιάσκο» χαρακτήρισε τη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού από την κυβέρνηση ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γ. Βαρουφάκης.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Βαρουφάκης υποστήριξε ότι το κόμμα του δεν διακατέχεται από αντιπολιτευτικό μένος γι’ αυτό και στήριξε επιλογές το πρώτο διάστημα, ωστόσο υποστήριξε πως η κυβέρνηση δεν αξιοποίησε το περσινό καλοκαίρι για να προετοιμαστεί αλλά «πορευόταν με βάρκα την ελπίδα» και τώρα τα μέτρα που παίρνει είναι σπασμωδικά.
«Το κράτος πετά στους πολίτες ένα self test για να πει ότι κάτι έκανε και δεν υπάρχει έλεγχος από κανέναν εάν όντως είναι αρνητικά ή όχι τα τεστ» είπε ο κ.Βαρουφάκης, ο οποίος εξήγησε ότι εμπιστεύεται τους πολίτες, αλλά οι πολίτες δεν εμπιστεύονται την πολιτεία και όταν υπάρχει κατάρρευση του κεφαλαίου εμπιστοσύνης «τελικά δεν εμπιστεύεται κανένας, κανέναν».

Αναγκαία τα κουρέματα

Για την πορεία της οικονομίας, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 προτείνει κουρέματα ιδιωτικού χρέους καθώς όπως είπε «δεν βοηθάνε οι αναστολές».
Εξήγησε ότι μια τέτοια πολιτική συνιστά επένδυση αλλά και τον μόνο ρεαλιστικό τρόπο για να μειωθούν τα λουκέτα.
«Εάν απαιτήσεις αυτά τα χρήματα δεν θα τα πάρεις και θα κλείσουν και αυτά τα καταστήματα», τόνισε ο κ. Βαρουφάκης, ο οποίος κληθείς να σχολιάσει το οικονομικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι διαπιστώνει αναντιστοιχίες, φέρνοντας ως παράδειγμα την υπόθεση της α’ κατοικίας.
Συγκεκριμένα, ο κ.Βαρουφάκης διερωτήθηκε πως θα την προστατεύσει ενώ παράλληλα διατηρεί το πρόγραμμα Ηρακλής που πουλά ληξιπρόθεσμα δάνεια σε ταμεία, τα οποία αγοράζουν για να τα βγάλουν στο σφυρί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης