Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ράπτη (υφυπουργός Υγείας): Αν οι ειδικοί είναι αρνητικοί, δεν θα ανοίξουν οι εκκλησίες

Ράπτη (υφυπουργός Υγείας): Αν οι ειδικοί είναι αρνητικοί, δεν θα ανοίξουν οι εκκλησίες
Με τα σημερινά επιδημιολογικά δεδομένα δεν διαφαίνεται ως δυνατότητα το Πάσχα στο χωριό είπε η κα.Ράπτη
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως εάν οι ειδικοί της επιτροπής του υπουργείου Υγείας είναι αρνητικοί τότε δεν πρόκειται να ανοίξουν οι εκκλησίες για τις ημέρες του Πάσχα διατύπωσε η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη, η οποία υπογράμμισε πως με βάση τα σημερινά επιδημιολογικά δεδομένα, δεν διαφαίνεται ως δυνατότητα το Πάσχα στο χωριό.
«Ακόμα κι αν υπήρχε το Πάσχα στο χωριό ως δυνατότητα, που τουλάχιστον με τα σημερινά επιδημιολογικά δεδομένα δεν διαφαίνεται, αλλά θα πρέπει να κάνουμε υπομονή να έχουμε και τα στοιχεία αυτής της εβδομάδας, νομίζω ότι οι συγκεντρώσεις είτε γίνονται στο χωριό είτε στα σπίτια πρέπει να γνωρίζουμε όλοι ότι είναι επικίνδυνες.
Το ζήτημα είναι ένα ασφαλές Πάσχα και να προχωρήσουμε σε ένα ασφαλέστερο καλοκαίρι.
Όλοι έχουν κουραστεί» είπε μιλώντας στο Real Fm η κα.Ράπτη, η οποία αναφέρθηκε και στο άνοιγμα των εκκλησιών.

Η επιτροπή θα αποφασίσει για τις Εκκλησίες

«Ήδη μέσα στους κόλπους της επιτροπής έχει συζητηθεί το ζήτημα του ανοίγματος των εκκλησιών σε περισσότερο κόσμο, με ασφάλεια και λήψη των απαραίτητων μέτρων ώστε να μπορέσει περισσότερος πληθυσμό, που πέρσι δεν είχε δυνατότητα να εκκλησιαστεί, είτε μέσα στον χώρο είτε έξω να εκκλησιαστεί.
Το ότι ο πρωθυπουργός συζητά με τον Αρχιεπίσκοπο είναι θετικό και από εκεί και πέρα τις όποιες αποφάσεις θα τις λάβει η επιτροπή.
Αυτή με την υπογραφή της δεσμεύεται και εισηγείται και η κυβέρνηση στη συνέχεια λαμβάνει τις αντίστοιχες αποφάσεις.
Αν είναι αρνητική η επιτροπή στο άνοιγμα των εκκλησιών, δεν θα ανοίξουν οι εκκλησίες» υποστήριξε η υφυπουργός Υγείας, η οποία εξέφρασε την απόλυτη εμπιστοσύνη της στις αποφάσεις της Επιτροπής.
«Η επιτροπή από την έναρξη της πανδημίας ήταν αυτή η επιστημονική ομάδα που είναι αρμόδια για την λήψη των μέτρων και την χαλάρωση.
Το λέω γιατί πολλάκις στην έναρξη του πρώτου αλλά και του δεύτερου κύματος, αλλά και στο τρίτο κύμα που βιώνουμε τώρα η επιτροπή είναι αυτή που με τις αποφάσεις της έχει δώσει τη δυνατότητα της χαλάρωσης.
Την προηγούμενη εβδομάδα ζητήθηκε συγκεκριμένα από την επιτροπή να μπορέσουν να ανοίξουν τα εμπορικά κέντρα και η επιτροπή λαμβάνοντας υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα το αρνήθηκε.
Άρα και για το άνοιγμα της εστίασης είναι αρμόδια η επιτροπή, γιατί είναι η μόνη που είναι επιστημονικά καταρτισμένη για να αξιολογήσει τα δεδομένα και την πορεία της πανδημίας, το πού πηγαίνουμε
Θα χρειαστεί χρόνος για την αποφόρτιση του ΕΣΥ, το οποίο σήμερα πιέζεται αφόρητα» επεσήμανε η κα.Ράπτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης