Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πελώνη: Έρχεται υπουργική απόφαση που θα κλείνει εξαιρέσεις για τις υπερτοπικές μετακινήσεις

Πελώνη: Έρχεται υπουργική απόφαση που θα κλείνει εξαιρέσεις για τις υπερτοπικές μετακινήσεις
Διαφορετικό το φετινό Πάσχα από το περσινό υποστήριξε η κυβερνητική εκπρόσωπος
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως εντός της ημέρας θα εκδοθεί υπουργική απόφαση που θα κλείνει τις εξαιρέσεις υπερτοπικών μετακινήσεων, οι οποίες δεν θα δικαιολογούνται, διατύπωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.
Σε δηλώσεις της στην ΕΡΤ η κα.Πελώνη ανέφερε ότι οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν και ότι υπάρχει ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛΑΣ από το μεσημέρι και μετά.
Όπως είπε είναι και ζήτημα συνέπειας προς τους συνεπείς, καθώς η πλειοψηφία των πολιτών δείχνει υπευθυνότητα και δεν προσπαθεί να «κλέψει» το σύστημα.
Απαντώντας σε ερώτηση γιατί να μην μπορούν να μετακινηθούν οι εμβολιασμένοι είπε πως δεν είμαστε σε αυτή τη φάση.
«Είπαμε πως μια μετακίνηση από την Αθήνα όπου το ιικό φορτίο είναι υψηλό θα επιβάρυνε άλλες περιοχές της επικράτειας όπου το σύστημα υγείας δεν είναι τόσο δυνατό.
Δόθηκε ο οδικός χάρτης, υπάρχει και μια σταθεροποίηση και μείωση της θετικότητας, αλλά υπάρχει και η πίεση στο σύστημα υγείας.
Ας κάνουμε λίγη υπομονή ακόμα» υποστήριξε η κα.Πελώνη, η οποία απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν.
«Είναι αδιανόητο να έχουμε αυτό το δώρο και να μην σπεύδουν όλοι να το κάνουν και οι νέοι για να κερδίσουν τη ζωή τους πίσω.
Κανείς δεν είναι άτρωτος» επεσήμανε η κυβερνητική εκπρόσωπος, τονίζοντας πως θα υπάρξουν ανακοινώσεις και για άλλες ηλικιακές ομάδες τις επόμενες μέρες.
«Επιταχύνουμε τον Μάιο και τον Ιούνιο πάρα πολύ με 7ημερους εμβολιασμούς.
Με βάση τις παραδόσεις η δυναμικότητα για εμβολιασμούς είναι 2,5 εκ. το Μάιο και 4 εκατ. εμβολιασμούς τον Ιούνιο» ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος, η οποία σχετικά με την εστίαση, τόνισε πως εξειδίκευση των μέτρων στήριξης θα υπάρξει μετά το Πάσχα.
Όσον αφορά τον τουρισμό, η κα.Πελώνη είπε ότι ο πρωθυπουργός έδωσε τον οδικό χάρτη για να βγούμε από αυτή την περιπέτεια.
«Αξιολογούμε συνέχεια τα δεδομένα, υπάρχει σχέδιο για τον τουρισμό εφόσον πάνε όλα καλά 15 Μαΐου, θα ανοίξει με συγκεκριμένα υγειονομικά πρωτόκολλα και τότε θα επιτραπούν οι μετακινήσεις για όλους» τόνισε η κα.Πελώνη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης