Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αισιοδοξία Μητσοτάκη για τον τουρισμό το καλοκαίρι: Έχουμε εμπειρία από πέρσι

Αισιοδοξία Μητσοτάκη για τον τουρισμό το καλοκαίρι: Έχουμε εμπειρία από πέρσι
Τοποθέτηση του πρωθυπουργού στην τηλεδιάσκεψη των ηγετών των χωρών του Smart Covid-19 Management Group
Σχετικά Άρθρα
Την αισιοδοξία του για την τουριστική κίνηση το φετινό καλοκαίρι εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης κατά την τοποθέτηση του στην τηλεδιάσκεψη των ηγετών των χωρών του Smart Covid-19 Management Group.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι ηγέτες αντάλλαξαν απόψεις για την επιδημιολογική κατάσταση που επικρατεί στις χώρες τους, για την πρόοδο στις εθνικές εκστρατείες εμβολιασμού και για την ανάπτυξη του Ψηφιακού Πράσινου Πιστοποιητικού, που θα διευκολύνει τις διασυνοριακές μετακινήσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Από την πλευρά του ο κ.Μητσοτάκης ανέλυσε τις κινήσεις που έχει κάνει η Ελλάδα στο πλαίσιο της ελεγχόμενης και σταδιακής επανεκκίνησης της οικονομίας και κοινωνικών δραστηριοτήτων, όπως το άνοιγμα των καταστημάτων λιανεμπορίου με τις μεθόδους click away και click-in-shop, η επαναλειτουργία της εστίασης σε ανοιχτούς χώρους και η επιτυχημένη αξιοποίηση των self-tests, η οποία έχει ενισχύσει περαιτέρω τη δυνατότητα της χώρας μας να εντοπίζει εγκαίρως κρούσματα.
Επιπλέον εξέφρασε την αισιοδοξία του για το ερχόμενο καλοκαίρι, τονίζοντας ότι πολλοί Ευρωπαίοι πολίτες θέλουν να ταξιδέψουν και ότι η Ελλάδα έχει ήδη την εμπειρία του περσινού καλοκαιριού, όταν υποδέχθηκε με ασφάλεια επισκέπτες από το εξωτερικό.
Όπως αναφέρεται, οι ηγέτες στάθηκαν στη σημασία της πορείας των εμβολιασμών και της ανάγκης να πειστούν πολίτες που αυτή τη στιγμή εμφανίζονται επιφυλακτικοί να εμβολιαστούν, ενώ αντάλλαξαν απόψεις για το προσεκτικό άνοιγμα δραστηριοτήτων που είναι σε εξέλιξη στις χώρες τους.
Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο καγκελάριος της Αυστρίας Sebastian Kurz, ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Scott Morrison, η πρωθυπουργός της Δανίας Mette Frederiksen και ο πρωθυπουργός της Τσεχίας Andrej Babis.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης