Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μήνυμα Μητσοτάκη στην Τουρκία: Όχι σε μονομερείς ενέργειες – Έτοιμη για rebound η ελληνική οικονομία

Μήνυμα Μητσοτάκη στην Τουρκία: Όχι σε μονομερείς ενέργειες – Έτοιμη για rebound η ελληνική οικονομία
Πίσω μας για τα καλά η κρίση – Να προσαρμοστεί στον 21ο αιώνα η αγορά εργασίας είπε ο κ.Μητσοτάκης
Σχετικά Άρθρα

Τις θέσεις πως έχουμε αφήσει την κρίση πίσω μας για τα καλά και πως οι προβλέψεις για την ελληνική οικονομία είναι ιδιαίτερα αισιόδοξες για το 2022 διατύπωσε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης κατά την παρέμβαση του στο ψηφιακό συνέδριο The Global Boardroom που διοργανώνουν οι Financial Times.

Μήνυμα στην Τουρκία

Στην παρέμβαση του ο κ.Μητσοτάκης έστειλε και νέο μήνυμα προς την Τουρκία, αναφέροντας πως αν και έχουμε δει κάποιες καλές κινήσεις αποκλιμάκωσης, υποστήριξε πως οι διαφορές μας για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών στην ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο δεν μπορούν να επιλυθούν με μονομερείς ενέργειες, αλλά με προσφυγή στο διεθνές Δίκαιο και στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.
«Οι εντάσεις μπορούν να τελειώσουν αν συμφωνήσουμε ότι οι διαφορές μπορούν να επιλυθούν μέσα από ένα πλαίσιο με επίκεντρο τον σεβασμό του διεθνούς δικαίου.
Καταστήσαμε σαφές στους Ευρωπαίους εταίρους μας πως ό,τι συμβαίνει στην Ανατολική Μεσόγειο με την Τουρκία είναι κάτι που αφορά και την Ευρώπη» είπε ο κ.Μητσοτάκης, τονίζοντας πως στην Τουρκία προφέρεται μία θετική ατζέντα, αλλά με προϋποθέσεις και αιρεσιμότητα, αν η Τουρκία επιστρέψει στην αναθεωρητική εξωτερική πολιτική.

Έτοιμη για rebound η ελληνική οικονομία

Αναφερόμενος στην πορεία της οικονομίας ο κ.Μητσοτάκης είπε πως η ελληνική οικονομία είναι έτοιμη για ένα rebound κάνοντας λόγο για επιτάχυνση των ιδιωτικών επενδύσεων με όπλο και τα κεφάλαια του Ταμείου Ανάκαμψης.
«Δεν θα σκορπίσουμε τα χρήματα», είπε χαρακτηριστικά κάνοντας λόγο για κεφάλαια, που θα κατευθυνθούν σε κρίσιμους για την χώρα τομείς.
«Οι κεφαλαιαγορές είναι αισιόδοξες για την Ελλάδα.
Εκδίδουμε πενταετές ομόλογο, μετά από καιρό.
Είναι μια ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση για να υλοποιήσει μια φιλόδοξη μεταρρυθμιστική ατζέντα», σημείωσε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να συνεχιστούν, εκφράζοντας την θέληση του να προχωρήσει το εργασιακό νομοσχέδιο ενώ προανήγγειλε και μια δεύτερη φάση μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού.
«Πρέπει να προσαρμόσουμε την αγορά εργασίας στον 21ο αιώνα» είπε ο κ.Μητσοτάκης αναφέροντας πως με το νομοσχέδιο στην πραγματικότητα προστατεύονται οι εργαζόμενοι, καθώς όπως είπε δεν θα μπορεί ο εργοδότης να τους στείλει e mail οποιαδήποτε ώρα την ημέρα και θα έχουν δικαίωμα στην αποσύνδεση.

Ενθαρρυντικά τα δεδομένα για την επιδημία

Αναφερόμενος στην πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα ο κ.Μητσοτάκης είπε πως «τα πρόσφατα δεδομένα είναι ενθαρρυντικά».
«Τα κρούσματα μειώνονται, όπως και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία.
Αν τα συνδυάσετε με την επιτάχυνση των εμβολιασμών, τα self test και το γεγονός πως μπορούμε να κάνουμε δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους, εκτιμώ ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί σημαντικά.
Η εστίαση σε εξωτερικούς χώρους, αλλά και το λιανεμπόριο λειτουργούν και θεωρώ πως η κατάσταση θα βελτιωθεί σημαντικά εντός του μήνα» υπογράμμισε ο κ.Μητσοτάκης.

Θα ανοίξουμε με ασφάλεια

Επιπλέον ο κ.Μητσοτάκης υποστήριξε πως «θα ανοίξουμε με ασφάλεια» επαναλαμβάνοντας ότι όποιος επιθυμεί να ταξιδέψει προς την Ελλάδα θα μπορεί να το κάνει, είτε με το πιστοποιητικό εμβολιασμού, είτε με το τεστ αντισωμάτων, είτε με ένα μοριακό τεστ.
Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι αυτές τις ημέρες ξεπερνιέται φράγμα των 100.000 εμβολιασμών ανά ημέρα και σημείωσε πως καθώς θα έρχονται περισσότερα εμβόλια τον Μάιο και τον Ιούνιο «εκτιμούμε ότι σύντομα θα μπορούμε να προσφέρουμε εμβόλια σε όλον τον ενήλικο πληθυσμό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης