Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ποια είναι η πιθανότερη ημερομηνία για την κατάργηση των SMS στο 13033 σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη

Ποια είναι η πιθανότερη ημερομηνία για την κατάργηση των SMS στο 13033 σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη
Γεωργιάδης: Αντί να εμπιστευτούμε τον κάθε κομπογιαννίτη, να εμπιστευτούμε την επιστήμη

Στο πιθανότερο σενάριο κατάργησης των υποχρεωτικών SMS για τη μετακίνηση αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.
Αποφεύγοντας να δώσει ακριβή ημερομηνία, είπε, μιλώντας στο Mega, ότι «εάν οι εμβολιασμοί συνεχίσουν με την ταχύτητα που γίνονται σήμερα μέχρι τις 15 του μηνός και αν η πανδημία συνεχίσει την πτωτική της πορεία πράγματι είναι λογικό στις 15 Μαΐου να καταργηθεί το sms, είναι το πιο πιθανό σενάριο».
Συμπλήρωσε ακόμα ότι όσο προχωρούν οι εμβολιασμοί, τα μέτρα θα χαλαρώνουν, επισημαίνοντας πως το θέμα των SMS δεν έχει συζητηθεί στην Επιτροπή.
Ο υπουργός τόνισε ότι έχουν θέσει στην Επιτροπή θέματα όπως και την κατάργηση του click inside και η κυβέρνηση περιμένει την απόφαση των ειδικών.
Αναφορικά με τους εμβολιασμούς ανέφερε ότι «είμαστε στην 15 από τις 16 θέσεις στην Ευρώπη στους εμβολιασμούς των υγειονομικών.
Πρέπει οι ίδιοι οι γιατροί μας να αναλάβουν μια πρωτοβουλία να ανέβει το ποσοστό των εμβολιασμένων γιατρών.
Όταν κάποιος αποφασίσει να μην εμβολιαστεί είναι ατομικό του δικαίωμα, το οποίο κρίνεται, με τον υγιειονομικό όμως υπάρχει μια βασική διαφορά, όταν γίνει εκείνος ασυμπτωματικός φορέας μπορεί να κολλήσει κάποιον που έχει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας στο νοσοκομείο.
Θέτει τη ζωή των ασθενών του νοσοκομείου σε κίνδυνο επειδή εσύ δεν εμβολιάστηκες» τόνισε ο υπουργός για τους εμβολιασμούς των γιατρών.
Όσον αφορά τις μικρότερες ηλικίες ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε: «Η νέα γενιά έχει βάλει τα γυαλιά στις μεγαλύτερες ηλικίες».
«Είμαστε σε ένα πολύ καλό επίπεδο, αν συνεχίσουν οι εμβολιασμοί με αυτό το ρυθμό θα τελειώσουμε με την πανδημία.
Αντί να εμπιστευτούμε τον κάθε κομπογιαννίτη, να εμπιστευτούμε την επιστήμη.
Τους ανθρώπους που μελέτησαν και σπούδασαν και έβγαλαν αποτέλεσμα.
Το εμβόλιο είναι αποτέλεσμα της επιστήμης» υποστήριξε ο υπουργός.
«Η πανδημία είναι πραγματικότητα, σκοτώνει ανθρώπους ή τους αφήνει με πολύ βαριές περιπέτειες και δεν αντιμετωπίζεται με κανένα άλλο τρόπο παρά μόνο με τις υποδείξεις της επιστήμης και των ειδικών» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης