Τελευταία Νέα
Πολιτική

Προς ανασχηματισμό της κυβέρνησης Μητσοτάκη τον Σεπτέμβριο - Restart πριν τη ΔΕΘ

Προς ανασχηματισμό της κυβέρνησης Μητσοτάκη τον Σεπτέμβριο - Restart πριν τη ΔΕΘ
Το κριτήριο των αλλαγών που θα επιχειρηθούν θα είναι ένα: Γρηγορότερο και αποτελεσματικό κυβερνητικό έργο
Σχετικά Άρθρα

Διαρροές σήμερα από το Μέγαρο Μαξίμου επιβεβαιώνουν το BN για τις προθέσεις του Πρωθυπουργού να προβεί σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης το φθινόπωρο, ειδικότερα τον Σεπτέμβριο. Είχαμε γράψει και για τον Σεπτέμβριο αλλά και για το εύρος των αλλαγών που θέλει να κάνει ο κ. Μητσοτάκης.
Οι επικείμενες αλλαγές θα συνδυαστούν με το restart της κυβέρνησης ενόψει της μετά - covid εποχής.
Ο Πρωθυπουργός θέλει ένα πιο οργανωμένο και αποτελεσματικό επιτελείο προκειμένου να τρέξει τα μεγάλα πρότζεκτ και τις μεταρρυθμίσεις του κυβερνητικού προγράμματος.

H μετά - covid εποχή

Η Covid εποχή έχει περάσει και, πλέον, θα έχουμε μία νέα πραγματικότητα όπου θα πρέπει να καταπολεμηθεί η γραφειοκρατία, να προχωρήσει μεγάλα ψηφιακά έργα στην δημόσια διοίκηση, να διευκολυνθούν επενδύσεις και να εξυγιανθούν «πληγές» του παρελθόντος. Μέσα σε αυτό το κλίμα, ο Πρωθυπουργός έχει δώσει εντολή στον κ. Σκέρτσο που έχει ως καθήκον την καταγραφή και την αξιολόγηση των υπουργών, να ολοκληρώσει την αξιολόγησή του το φθινόπωρο και σχεδόν με το κλείσιμο 2 ετών κυβερνητικής θητείας, να προχωρήσει σε αλλαγές.

«Οι πρώτοι έσσονται έσχατοι»

Όπως μαθαίνουμε, το κριτήριο των αλλαγών που θα επιχειρηθούν θα είναι ένα. Γρηγορότερο και αποτελεσματικό κυβερνητικό έργο. Φιλίες, δημοτικότητες, δημοσκοπήσεις και δημοσιογραφικές παρέες δεν θα παίξουν κανένα ρόλο. Όπως γράψαμε και παλαιότερα, και οι «πρώτοι έσσονται έσχατοι». Αυτό είναι το πνεύμα του ανασχηματισμού και απ’ ότι φαίνεται θα δούμε αρκετές αλλαγές. Δύο από αυτές που έχουμε προβλέψει είναι η αλλαγή στο Υπουργείο Υγείας, στο επικοινωνιακό επιτελείο και η ενεργοποίηση επιτελικών στελεχών στο Μαξίμου σε θέσεις-κλειδιά. Επίσης, όπως μαθαίνουμε για τη θέση κυβερνητικού εκπροσώπου έχει γίνει κρούση σε δημοσιογραφικά στελέχη καναλιού. Όχι από τα μεγάλα! Επίσης εξετάζεται η δημιουργία ξεχωριστού υπουργείου ή γενικής γραμματείας (Ανάκαμψης) με αυξημένες αρμοδιότητες που θα τρέξει όλα τα μεγάλα πρότζεκτ.
Μάλιστα, όπως λέγεται, οι αλλαγές ενδεχομένως να γίνουν πριν την ΔΕΘ προκειμένου να πάει πανηγυρικά πάνω στην συμπρωτεύουσα ο Πρωθυπουργός, με τον αέρα της νέας κυβέρνησης. Ωστόσο, πριν το κυβερνητικό restart, 3 ορόσημα θα δώσουν τον τόνο της νέας εποχής. Η 15η Μαΐου που αρχίζει επίσημα ο τουρισμός, ο Ιούλιος όπου θα γίνει η πρώτη εκταμίευση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο και η κύρωση σημαντικών νομοσχεδίων εργασιακών-ασφαλιστικών και ευρύτερων μεταρρυθμίσεων.

Μαξιμιλιανός

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης