Πολιτική

Ανδρουλάκης: Σε σύγκρουση με την σκληρή πραγματικότητα οι επικοινωνιακοί χειρισμοί της κυβέρνησης

Ανδρουλάκης: Σε σύγκρουση με την σκληρή πραγματικότητα οι επικοινωνιακοί χειρισμοί της κυβέρνησης
"Απαιτείται από όλους η τήρηση των μέτρων", τονίζει ο Ν. Ανδρουλάκης

«Οι επικοινωνιακοί χειρισμοί της κυβέρνησης, έρχονται σε σύγκρουση με την σκληρή πραγματικότητα», τονίζει ο ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα.
Σύμφωνα με τον κ. Ανδρουλάκη, «η κυβέρνηση, μέρες τώρα, παρουσιάζει ως επιτυχία το πράσινο χρώμα της χώρας στον χάρτη θετικότητας, του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC), ο οποίος "πρασίνισε" λόγω της προσθήκης των selftests, πρακτική που δεν ακολουθούν οι περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες.
Ωστόσο, στον χάρτη του ίδιου Κέντρου για τα ταξίδια, όπου προσμετρούνται και άλλοι παράγοντες όπως είναι ο αριθμός των κρουσμάτων, η Ελλάδα - με εξαίρεση την Πελοπόννησο και τα νησιά - είναι δυστυχώς κόκκινη».
«Η πραγματικότητα είναι αυτή, όσο και αν επικοινωνιακά η Κυβέρνηση θέλει να την αποκρύψει», σημειώνει —χαρακτηριστικά.

Η Ελλάδα εκτός των 12 χωρών από τις οποίες οι Βρετανοί θα επιστρέφουν χωρίς καραντίνα

«Ως αποτέλεσμα, η Μ. Βρετανία αποφάσισε να μην συμπεριλάβει την Ελλάδα, σε αντίθεση με την Πορτογαλία για παράδειγμα, στον κατάλογο με τις 12 χώρες από τις οποίες οι Βρετανοί θα επιστρέφουν από τις διακοπές τους χωρίς να χρειάζεται να μπαίνουν σε 10ήμερη καραντίνα», υπογραμμίζει ο κ. Ανδρουλάκης, σημειώνοντας ότι «προφανώς και αυτό αποτελεί πλήγμα για την εκκίνηση της τουριστικής περιόδου, καθώς αυτή η απόφαση θα αναπροσαρμόζεται κάθε 3 εβδομάδες».

Τι απαιτείται

Σύμφωνα με τον κ. Ανδρουλάκη, «οι επικοινωνιακοί χειρισμοί της κυβέρνησης, έρχονται σε σύγκρουση με την σκληρή πραγματικότητα. Για να μην συνεχίσουμε λοιπόν, να βιώνουμε μια τραγωδία θρηνώντας καθημερινά δεκάδες συνανθρώπους μας, απαιτείται από όλους η τήρηση των μέτρων.
Κυρίως όμως απαιτείται από πλευράς της Κυβέρνησης αυστηρή επιτήρηση της εφαρμογής των υγειονομικών πρωτοκόλλων σε κάθε βήμα άρσης των περιοριστικών μέτρων στην οικονομία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης