Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ηλιόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.): Η κυβέρνηση σχεδιάζει κατάργηση του 8ωρου και μειώσεις μισθών, αντί να προστατεύσει τους πολίτες

Ηλιόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.): Η κυβέρνηση σχεδιάζει κατάργηση του 8ωρου και μειώσεις μισθών, αντί να προστατεύσει τους πολίτες
Η κυβέρνηση αντί να ασχολείται με την προστασία της υγείας των πολιτών, σχεδιάζει κατάργηση του 8ωρου και μειώσεις μισθών, δήλωσε ο εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.
«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, από την αρχή της πανδημίας δεν ενίσχυσε ουσιαστικά το δημόσιο σύστημα υγείας», υποστήριξε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος».
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA πρόσθεσε: «Αυτή τη στιγμή υπάρχουν στο ΕΣΥ 1.680 λιγότεροι μόνιμοι εργαζόμενοι σε σχέση με πέρσι».
Επιπλέον ανέφερε «η ΝΔ δεν πήρε κανένα σοβαρό μέτρο για να προστατεύσει τους πολίτες στις μαζικές εστίες υπερμετάδοσης του ιού, στους χώρους εργασίας και τα μέσα μεταφοράς…
Μάλιστα, πολλές φορές η κυβέρνηση λειτούργησε και ενάντια στις εισηγήσεις των επιστημόνων, ήμασταν η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα που άνοιξε τα σχολεία με περισσότερους μαθητές ανά τμήμα από ό,τι πέρσι».
Τάχθηκε υπέρ του επικείμενου ανοίγματος του τουρισμού «με ενιαίο και αποτελεσματικό υγειονομικό πρωτόκολλο».
Σημείωσε ωστόσο ότι «άνοιγμα του τουρισμού χωρίς ουσιαστική οικονομική ενίσχυση των επιχειρήσεων του κλάδου, θα φέρει λουκέτα…
Αν δεν ρυθμιστεί το ιδιωτικό χρέος για τις επιχειρήσεις και στον κλάδο του τουρισμού, δεν θα αντέξουν αυτοί οι άνθρωποι, και αυτό το λένε οι ίδιοι οι επιχειρηματίες του κλάδου.

H κυβέρνηση στηρίζει την εργοδοτική αυθαιρεσία

Αναφερθείς στο νομοσχέδιο που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση για τα εργασιακά, υπογράμμισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα το καταργήσει γιατί οδηγεί ξεκάθαρα σε μειώσεις μισθών, απλήρωτη εργασία, ενώ στηρίζει την εργοδοτική αυθαιρεσία».
Πρόσθεσε, επίσης, ότι «οι μειώσεις μισθών που θα φέρει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης, θα οδηγήσουν σε μείωση της ζήτησης και άρα θα έχουμε επανάληψη του σεναρίου του 2012, όταν η μείωση μισθού οδήγησε σε μεγαλύτερη ανεργία, κλειστές επιχειρήσεις, χειρότερη ύφεση…
Ένα άλλο απαράδεκτο στοιχείο του νομοσχεδίου είναι ότι κάνει καθεστώς τις ατομικές συμβάσεις, μέσα από τις οποίες όλοι γνωρίζουμε ότι ο εργαζόμενος χάνει κάθε δυνατότητα να διεκδικήσει καλύτερους όρους για την εργασία του».
Τέλος, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, εκτίμησε ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν πολιτικές εξελίξεις και εξήγησε: Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια συσσωρευμένη δυσαρέσκεια μέσα στην κοινωνία. Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα σε όλες τις τελευταίες μετρήσεις, όπως σε αυτή του Ευρωβαρόμετρου -στην οποία καταγράφεται ότι το 71% των πολιτών δεν εμπιστεύεται την κυβέρνηση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης