Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πατέλης – διδακτορικά: Ζήτησε συγγνώμη για την «ατυχή δήλωσή» του, μετά τις έντονες αντιδράσεις

Πατέλης – διδακτορικά: Ζήτησε συγγνώμη για την «ατυχή δήλωσή» του, μετά τις έντονες αντιδράσεις
«Εγώ δεν θα προσλάμβανα κάποιον με διδακτορικό, γιατί δείχνει ότι πιθανώς να είναι κάποιος ο οποίος δεν έχει απαραιτήτως όρεξη για δουλειά», είχε δηλώσει ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού
Σχετικά Άρθρα

Μετά τις έντονες αντιδράσεις, που προκάλεσε η δήλωσή του για τα διδακτορικά, ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης ζήτησε συγγνώμη με ανάρτησή του στο Facebook.
Σε συνέντευξή του στο ImpacTalk o κ. Πατέλης δήλωσε ότι «εγώ δεν θα προσλάμβανα κάποιον με διδακτορικό, γιατί δείχνει ότι πιθανώς να είναι κάποιος ο οποίος δεν έχει απαραιτήτως όρεξη για δουλειά».Η δήλωση Πατέλη προκάλεσε μεταξύ άλλων την έντονη αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία καταλογίζει στον σύμβουλο του πρωθυπουργού κυνισμό.
«Με κυνικό τρόπο ο επικεφαλής του οικονομικού του πρωθυπουργού, κ. Πατέλης, αποκαλύπτει το "όραμα" των δήθεν άριστων της Ν.Δ. για τους νέους και τις νέες της χώρας. Φθηνά εργατικά χέρια χωρίς ιδιαίτερη μόρφωση», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η ανάρτηση Πατέλη:

«Έχω διδακτορικό από το πανεπιστήμιο του Princeton. Δούλεψα σαν σκυλί για να το αποκτήσω και θαυμάζω άλλους που –σαν εμένα κάποτε–, ξημεροβραδιάζονται στη βιβλιοθήκη για να προκόψουν.
Ζητώ συγγνώμη για την διατύπωσή μου σε συνέντευξη που παραχώρησα.
Ήταν ατυχής και λάθος, ακόμα και για κάποιον που δεν είναι πολιτικός. Στην συζήτηση αναφερόμουν φυσικά σε συμβουλές για καριέρα στον τραπεζικό τομέα.
Ως μάνατζερ παλαιότερα ήμουν υπεύθυνος για αρκετές προσλήψεις. Έχω ζήσει από κοντά τις διαδικασίες, και ξέρω πόσο δύσκολο είναι να ξεχωρίσει κανείς και να πείσει για τις ικανότητές του.
Σε μερικές καριέρες –όπως αυτή του ακαδημαϊκού, του ερευνητή επιστήμονα, κοκ– το διδακτορικό είναι απαραίτητο.
Σε άλλες δεν είναι προαπαιτούμενο.
Συνιστά, όμως, αυτονοήτως μια σημαντική προσωπική κατάκτηση. Πιστεύω και σε αυτόν που δεν είχε ευκαιρίες.
Και ναι, πρέπει να του δοθεί η δυνατότητα να αποδείξει τις ικανότητές του.
Πολλοί μοχθούν. Και πρέπει να στηριχθούν.
Χτίζουμε μια Ελλάδα στην οποία όλοι μπορούμε να πετύχουμε, στον τομέα που επιθυμεί ο καθένας, με βάση την εργατικότητα».
alex_b.JPG

ΣΥΡΙΖΑ: Προσχηματική η συγγνώμη Πατέλη

«Παντελώς προσχηματική» χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τη συγγνώμη που ζήτησε ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης σχετικά με τη δήλωσή του για τους κατόχους διδακτορικού.
Σε σχόλιο, το γραφείο Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογραμμίζει ότι «η καθυστερημένη συγγνώμη του κ. Πατέλη, που θεωρεί ότι όσοι νέοι επιλέγουν να ασχοληθούν με την επιστήμη τους είναι τεμπέληδες, είναι παντελώς προσχηματική.
Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη επιβεβαιώνει εδώ και δύο χρόνια με τα πεπραγμένα της την αντίληψη που έχει για τους νέους και τους επιστήμονες της χώρας.
Πρώτα υποτίμησαν τα πιο μορφωμένα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας με το φιάσκο του σκοιλ-ελικικού.
Στη συνέχεια για μήνες συκοφάντησαν τη νεολαία που εργάζεται και σπουδάζει κάνοντας λόγο για «ανεύθυνους που διασπείρουν τον κορωνοϊό.
Μετά αποφάσισαν εν μέσω πανδημίας να πετάξουν 25.000 δεκαοχτάχρονους εκτός πανεπιστημίων για να έχουν πελατεία τα κολέγια.
Και τώρα προωθούν ένα νομοσχέδιο που θα καταργεί το οκτάωρο και τους καταδικάζει να δουλεύουν απλήρωτοι και ανασφάλιστοι, χωρίς κανέναν έλεγχο της αυθαιρεσίας».
Καταλήγοντας,ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι «δεν έχει ξαναϋπάρξει κυβέρνηση που να μισεί και να φοβάται τόσο πολύ τις νέες και τους νέους της χώρας της». 

Τεμπέληδες οι νέοι επιστήμονες

«Με κυνικό τρόπο ο επικεφαλής του οικονομικού του πρωθυπουργού, κ. Πατέλης, αποκαλύπτει το "όραμα" των δήθεν άριστων της Ν.Δ. για τους νέους και τις νέες της χώρας. Φθηνά εργατικά χέρια χωρίς ιδιαίτερη μόρφωση», ανέφερε νωρίτερα σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ εξηγεί πως ο κ.Πατέλης «σε δημόσια τοποθέτησή του δεν δίστασε να χαρακτηρίσει το διδακτορικό ως κάτι αρνητικό, να προσβάλει τους νέους επιστήμονες που συνέχισαν τις σπουδές τους ως τεμπέληδες και να τους απειλήσει ότι το μόνο που τους περιμένει είναι η ανεργία. "Δεν θα προσλάμβανα κάποιον με διδακτορικό αν μου έκανε αίτηση γιατί δείχνει ότι πιθανώς να είναι κάποιος άνθρωπος που δεν έχει απαραιτήτως όρεξη για δουλειά" , τόνισε και έδειξε την έξοδο από τη χώρα στους νέους με υψηλού επιπέδου προσόντα.
Μάλιστα κ. Πατέλης με αλαζονικό τρόπο διατηρεί το δικαίωμα για τον εαυτό του, αλλά δεν το αναγνωρίζει στους νέους επιστήμονες της χώρας».
«Οι αντιλήψεις και οι πολιτικές της δεξιάς είναι αυτές που θέριεψαν στο παρελθόν το brain drain και αναβιώνουν τώρα με τον πιο επίσημο τρόπο από τον σύμβουλο του κ. Μητσοτάκη και την κυβέρνηση των δήθεν άριστων», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ελληνική Λύση: Κυβέρνηση αχρήστων

Η πολιτική απάτη της Νέας Δημοκρατίας που έγινε κυβέρνηση επικαλούμενη την Αριστεία, μόλις αποκαλύφθηκε, αναφέρει η Ελληνική Λύση.
Όταν ο επικεφαλής στο οικονομικό γραφείο του πρωθυπουργού Αλεξης Πατέλης δηλώνει ότι: «Το διδακτορικό είναι κάτι το αρνητικό.
Δεν θα προσλάμβανα κάποιον με διδακτορικό.
Δείχνει ότι δεν έχεις όρεξη για δουλειά», αποδεικνύει ότι η Νέα Δημοκρατία , όχι μόνο δεν εκπροσωπεί την Αριστεία, αλλά την απεχθάνεται.
Εξηγεί όμως και την κατάρρευση της οικονομίας, της κοινωνίας και της δημόσιας υγείας που επέφερε η Νέα Δημοκρατία .
Η οποία θα μείνει στην ιστορία όχι ως «κυβέρνηση των Αρίστων», αλλά των «αχρήστων», σημειώνει το κόμμα της ελάσσονος αντιπολίτευσης.

ΜέΡΑ 25: Η κυβέρνηση χλευάζει τους διδάκτορες επιστήμονες

Επικρίσεις κατά του συμβούλου του πρωθυπουργού Αλέξη Πατέλη διατυπώνει με δήλωσή του ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ 25 Μιχάλης Κριθαρίδης, αναφορικά με σχόλια του πρώτου για τους κατόχους διδακτορικών διπλωμάτων.
Ο κ. Κριθαρίδης αναφέρει ότι ο σύμβουλος του πρωθυπουργού κ. Πατέλης, δήλωσε πως θεωρεί ως κάτι αρνητικό την κατοχή διδακτορικού τίτλου και δεν θα προσλάμβανε ποτέ κάποιον διδάκτορα, διότι το διδακτορικό για τον σύμβουλο του πρωθυπουργού, είναι δείγμα τεμπελιάς.
Αυτά, προσθέτει, «φαίνεται πως πρεσβεύει η κυβέρνηση των "αρίστων" του κ. Μητσοτάκη που προεκλογικά υποσχόταν πως θα επιστρέψει τους νέους επιστήμονες που έφυγαν στο εξωτερικό στα χρόνια της κρίσης».
Και σημειώνει στη δήλωσή του ο κ. Κριθαρίδης:
«Να τους κάνετε τι κ. Μητσοτάκη αφού ο επικεφαλής του οικονομικού σας γραφείου τους θεωρεί τεμπέληδες;
Είναι τόσο ξεδιάντροποι και χυδαίοι πλέον οι επιτελείς του πρωθυπουργού που εύλογα εξοργίζουν τους πολίτες και ιδιαίτερα τους νέους.
Μια κυβέρνηση που η μόνη της πρόνοια για το δημόσιο πανεπιστήμιο ήταν να δαπανήσει περίπου 20 με 30 εκατ. ευρώ ετησίως για "χωροφύλακες" στα πανεπιστήμια, τη στιγμή που ερευνητές, μεταπτυχιακοί, διδακτορικοί και μεταδιδακτορικοί δεν λαμβάνουν καμία απολύτως βοήθεια για το έργο τους.
Είναι η ίδια κυβέρνηση που διαρκώς στοχοποιεί τη νεολαία και τώρα δεν διστάζει να χλευάζει ακόμα και τους διδάκτορες επιστήμονες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης