Πολιτική

Πατέλης (Σύμβουλος πρωθυπουργού): Βασικός στόχος να αρθούν τα εμπόδια για τις επενδύσεις

Πατέλης (Σύμβουλος πρωθυπουργού): Βασικός στόχος να αρθούν τα εμπόδια για τις επενδύσεις

Η χώρα αλλάζει και εξελίσσεται και όπως τόνισε ο σύμβουλος του πρωθυπουργού, «η πολιτική σταθερότητα και η σταθερότητα των θεσμών αποτελούν το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Ελλάδας».

Την εκτίμηση πως η Ελλάδα πρέπει να καλύψει το κενό των επενδύσεων που υπάρχει και πως πολλά προγράμματα που περιέχονται στην ελληνική πρόταση για το Ταμείο Ανάκαμψης θα κινητοποιήσουν ιδιωτικά κεφάλαια, διατύπωσε ο Αλέξης Πατέλης, σύμβουλος του Πρωθυπουργού, μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, σε συζήτηση με συντονιστή τον δημοσιογράφο των Financial Times, Peter Spiegel.

Όπως σημείωσε ο κ. Πατέλης, η Ελλάδα είναι σε διαφορετικό πολιτικό και οικονομικό κύκλο από πολλές ευρωπαϊκές χώρες.
Ξεπέρασε τον λαϊκισμό και έχει σταθερό πολιτικό περιβάλλον. Πρόσθεσε πως η κυβέρνηση έχει φιλοεπενδυτικό προφίλ και εκλέχτηκε με βασική ατζέντα να προχωρήσει σε δομικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις.
Ανέφερε χαρακτηριστικά, «προχωράμε σε αλλαγές στο φορολογικό πλαίσιο, για να υπάρξουν κίνητρα για επενδύσεις».
Για το ζήτημα της γραφειοκρατίας τόνισε πως υπάρχουν απτά παραδείγματα για το πώς ελαχιστοποιείται και πλέον οι επενδυτές βλέπουν ότι η Ελλάδα υλοποιεί το οικονομικό της πρόγραμμα.
Βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι να άρει τα εμπόδια που υπάρχουν, για να προχωρήσουν οι επενδύσεις και τα μεγάλα έργα. «Δεν επιλέγουμε επιχειρηματικούς κλάδους, αυτό το αποφασίζει η αγορά», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε.
Η χώρα αλλάζει και εξελίσσεται και όπως τόνισε ο κ. Πατέλης, «η πολιτική σταθερότητα και η σταθερότητα των θεσμών αποτελούν το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Ελλάδας».
Για το ενδεχόμενο μιας νέας δημοσιονομικής εκτροπής, ο κ. Πατέλης είπε πως παρά την επιβάρυνση του προϋπολογισμού λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας, «τα μέτρα που πήραμε για τη στήριξη επιχειρήσεων και νοικοκυριών ήταν απολύτως κοστολογημένα».
Η κυβέρνηση προχωράει σε δομικές αλλαγές, μείωση της φορολογίας και καταπολέμηση της μαύρης οικονομίας, έτσι ώστε να απελευθερώσει πόρους και να κινητοποιήσει τις δυνάμεις της αγοράς.
Κλείνοντας τόνισε πως «η Ελλάδα έχει ανακτήσει πλέον την αξιοπιστία της απέναντι στις αγορές».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης