Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σχέδιο Κικίλια για αναβάθμιση του ΕΚΑΒ: Βοήθημα σε 4.000 εργαζόμενους, ενίσχυση των δεξιοτήτων του προσωπικού

Σχέδιο Κικίλια για αναβάθμιση του ΕΚΑΒ: Βοήθημα σε 4.000 εργαζόμενους, ενίσχυση των δεξιοτήτων του προσωπικού
Βοήθημα επιβράβευσης1.000 ευρώ θα λάβουν 4.000 εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ

Βοήθημα 1.000 ευρώ πρόκειται να λάβουν 4.000 εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ ως επιβράβευση για τις υπηρεσίες τους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) την περίοδο της πανδημίας, σύμφωνα με την εφημερίδα τα «ΝΕΑ Σαββατοκύριακο».
Το έκτακτο επίδομα θα διασφαλιστεί μέσω ευρωπαϊκού προγράμματος που υλοποιεί το Υπουργείο Υγείας, ύψους 12 εκατ. ευρώ και αποτελεί προπομπό για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση και για το 2021 για όλους τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ, όπως αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας.
Το πρόγραμμα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, αναβαθμίζει και υποστηρίζει πολυδιάστατα το ανθρώπινο δυναμικό του ΕΚΑΒ, καθώς οι συμμετέχοντες, εκτός από τις πολύτιμες γνώσεις που θα αποκομίσουν, θα λάβουν και αυτό το έκτακτο επίδομα συμμετοχής.
Ακόμη, το σχέδιο, εκτός από την έκτακτη αυτή αμοιβή στους Εργαζόμενους του ΕΚΑΒ, επιχειρεί τη μετεξέλιξη του Κέντρου και την ενίσχυση των δεξιοτήτων του προσωπικού του.

Διττός ο στόχος

Σύμφωνα με το υπουργείο, ο στόχος είναι διττός: από τη μία την ενίσχυση των υποδομών και των μέσων του Ε.Σ.Υ, από την άλλη την αναβάθμιση των επαγγελματικών ικανοτήτων και δεξιοτήτων του προσωπικού του, το οποίο είναι σημαντικό να γνωρίζει κάθε λεπτομέρεια των δυνατοτήτων, του χειρισμού, αλλά και τον τρόπο αξιοποίησης του υπερσύγχρονου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού που διαθέτει.
Η εκπαίδευση αφορά σε σύγχρονα ευρωπαϊκά πρωτόκολλα για τη διάσωση με πτητικά μέσα επείγουσας διακομιδής.
Απώτερος σκοπός του προγράμματος είναι η θωράκιση των δομών του ΕΣΥ και η αναβάθμιση του επιπέδου των παρεχομένων υπηρεσιών των υγειονομικών του στελεχών προς τους πολίτες.
Σημειώνεται ότι το σχέδιο εκπονήθηκε, με πρωτοβουλία του Υπουργού Υγείας, Β. Κικίλια, αξιοποιώντας τις δυνατότητες του ΕΣΠΑ, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Μεταρρύθμιση Δημόσιου Τομέα 2014-2020», με τίτλο «Δράσεις ανάπτυξης δεξιοτήτων και ικανοτήτων ανθρώπινου δυναμικού του ΕΚΑΒ».

Η αναδιοργάνωση

Ήδη, η αναδιοργάνωση του Φορέα και η ομαλή προσαρμογή του προσωπικού και των υπηρεσιών του στα νέα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί, τόσο λόγω της πανδημίας covid-19 όσο και λόγω των νέων επιχειρησιακών αναγκών στο πεδίο της επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας, έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό, με συγκεκριμένα βήματα όπως αναφέρει το υπουργείο Υγείας:

  • Με την επιχειρησιακή αναδιάρθρωση του ΕΚΑΒ και συγχώνευση με ΚΕΠΥ -το υπουργείο υγείας έχει ένα επιχειρησιακό βραχίονα για τη διαχείριση κρίσεων
  • Με την δημιουργία συντονιστικού ΕΚΑΒ στη Θεσσαλονίκη
  • Με την επιτάχυνση και υλοποίηση της δωρεάς του ΙΣΝ με νέα πτητικά μέσα
  • Με την εκπαίδευση των πληρωμάτων του ΕΚΑΒ και εργαζομένων κέντρων υγείας για τη χρήση μέσω ατομικής προστασίας στα νησιά
  • Με τη δημιουργία συντονιστικού για τη διαχείριση προνοσοκομειακής και νοσοκομειακής φροντίδας των περιστατικών covid.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης