Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πελώνη: Είμαστε στην αρχή του τέλους αλλά δεν τελειώσαμε με την πανδημία

Πελώνη: Είμαστε στην αρχή του τέλους αλλά δεν τελειώσαμε με την πανδημία
Να τηρούμε όλοι τα μέτρα ατομικής προστασίας υποστήριξε η κυβερνητική εκπρόσωπος
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως είμαστε στην αρχή του τέλους αλλά δεν έχουμε τελειώσει ακόμα με την πανδημία διατύπωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.
«Είμαστε στην αρχή του τέλους, αλλά δεν τελειώσαμε με την πανδημία.
Παραμένουμε σε εγρήγορση, ο ιός καραδοκεί.
Οφείλουμε όλοι να τηρούμε τα μέτρα ατομικής προστασίας.
Δεν εφησυχάζουμε, γιατί ο εφησυχασμός μπορεί να είναι καταστροφικός» υποστήριξε η κα.Πελώνη, η οποία τόνισε ότι «οι έλεγχοι θα είναι ακόμα πιο αυστηροί από εδώ και πέρα».

Πέντε γραμμές άμυνας για τον τουρισμό

«Η χώρα μας ξεκίνησε ήδη την πορεία για τη νέα κανονικότητα.
Μετά το σταδιακό άνοιγμα του λιανεμπορίου, της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους και των σχολείων, είμαστε τώρα στην επόμενη φάση.
Διανύουμε κιόλας τις πρώτες μέρες μετά το άνοιγμα του Τουρισμού και των μουσείων, την απελευθέρωση των υπερτοπικών μετακινήσεων, την κατάργηση της υποχρέωσης αποστολής μηνυμάτων και τη διεύρυνση του ωραρίου κυκλοφορίας.
Σε κάθε περίπτωση εφαρμόζονται συγκεκριμένοι κανόνες για την προστασία της δημόσιας υγείας ενώ για το άνοιγμα του Τουρισμού δημιουργήθηκαν πέντε ζώνες άμυνας:
Η πρώτη αφορά τις πύλες εισόδου.
Όλοι οι ταξιδιώτες οφείλουν να συμπληρώνουν την ηλεκτρονική φόρμα PLF μέχρι και μία μέρα πριν από το ταξίδι τους και να προσκομίζουν είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού, 14 ημέρες μετά την ολοκλήρωσή του είτε αρνητικό τεστ PCR 72 ωρών, είτε βεβαίωση νόσησης ή θετικής διάγνωσης ισχύος 2 - 9 μηνών από την ημερομηνία νόσησης» ανέφερε η κα.Πελώνη, τονίζοντας ότι από την 1η Ιουνίου θα γίνει ενεργοποίηση του green pass.
Αναφορικά με τη δεύτερη ζώνη, και πάλι στις πύλες εισόδου, η κα. Πελώνη είπε ότι «αφορά στη διενέργεια στοχευμένων δειγματοληπτικών τεστ».
«Η τρίτη αφορά στη δημιουργία πλέγματος ξενοδοχείων καραντίνας σε 35 σημεία της χώρας.
Η τέταρτη αφορά στην εφαρμογή των νέων πρωτοκόλλων για τις δραστηριότητες στον τουρισμό και η πέμπτη στην επιτάχυνση των εμβολιασμών» υποστήριξε η κα.Πελώνη, η οποία τόνισε ότι «κοινός στόχος τώρα είναι να αποδειχθούν στέρεα τα βήματα που κάνουμε».

Δεν εφησυχάζουμε

«Έτσι ώστε να ακολουθήσουν, με ασφάλεια και χωρίς κανένα πισωγύρισμα, τα επόμενα.
Είμαστε στην αρχή του τέλους και όχι στο τέλος της προσπάθειας.
Δεν τελειώσαμε με την πανδημία.
Δεν ξεχνάμε ότι ο ιός παραμένει ανάμεσά μας και καραδοκεί.
Και γι΄αυτό - όπως επίμονα συνιστούν οι ειδικοί - οφείλουμε όλοι να τηρούμε τα μέτρα ατομικής προστασίας: Να φοράμε τη μάσκα, να κρατάτε τις αποστάσεις, να αποφεύγουμε το συγχρωτισμό.
Αναπτύσσουμε δραστηριότητες που μας έλειψαν, εγκαταλείπουμε περιορισμούς που μας κούρασαν, αλλά παραμένουμε σε εγρήγορση.
Δεν εφησυχάζουμε.
Ο εφησυχασμός μπορεί να είναι καταστροφικός» ανέφερε η κα.Πελώνη, η οποία επεσήμανε πως «είναι απαραίτητο και οι επαγγελματίες να συμμορφώνονται στους ειδικούς όρους λειτουργίας».
«Τα προηγούμενα 24ωρα οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες κατέγραψαν παραβάσεις στη λειτουργία καταστημάτων εστίασης στην Αττική, τη Δυτική Ελλάδα, την Ήπειρο, το Νότιο Αιγαίο και την Κρήτη.
Το Σάββατο σε 72.911 ελέγχους, καταγράφηκαν 278 παραβιάσεις των μέτρων, επιβλήθηκαν πρόστιμα 151.400 ευρώ, έγιναν πέντε συλλήψεις και επιβλήθηκε κύρωση αναστολής λειτουργίας δεκαπέντε ημερών σε οκτώ επιχειρήσεις.
Ήδη, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί αναδιαμορφώνουν το πρόγραμμά τους και συνεχίζουν ακόμα πιο εντατικά τους ελέγχους» είπε η κα.Πελώνη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης