Τελευταία Νέα
Πολιτική

Νέα κυβερνητική απόβαση στην Θεσσαλονίκη - Γιατί ο Κ. Μητσοτάκης θεωρεί μείζονος πολιτικής σημασίας τη Μακεδονία

Νέα κυβερνητική απόβαση στην Θεσσαλονίκη - Γιατί ο Κ. Μητσοτάκης θεωρεί μείζονος πολιτικής σημασίας τη Μακεδονία
Η επίσκεψη Μητσοτάκη γίνεται για να υπάρξει μία επαναπροσέγγιση με τους επιχειρηματικούς κύκλους της περιοχής
Σχετικά Άρθρα
Απόβαση στην Θεσσαλονίκη θα κάνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την Τετάρτη συνοδευόμενους από υπουργικά στελέχη.
Κύριος σκοπός του ταξιδιού στην συμπρωτεύουσα είναι να παραστεί στα εγκαίνια αναβάθμισης του αεροδρομίου «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ».
Τα εγκαίνια πραγματοποιούνται σε συνέχεια της επιτυχούς ολοκλήρωσης του επενδυτικού προγράμματος, ύψους 440 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση των 14 αεροδρομίων διαχείρισης από την Fraport.

Δεύτερη κυβερνητική απόβαση στην Μακεδονία

Ωστόσο, ο συμβολισμός της επίσκεψης Μητσοτάκη είναι βαθύτερος. Όπως τονίζουν στελέχη του κυβερνητικού επιτελείου, ο Πρωθυπουργός μεταβαίνει δεύτερη φορά σε λίγες μέρες στην Θες/νίκη καθώς τέλη Απριλίου είχε επισκεφτεί την πόλη για τα εγκαίνια νέων κλινών ΜΕΘ και την αναβάθμιση των δρόμων Θες/νίκης – Έδεσσας, Δράμας –Αμφίπολης.
Ο λόγος είναι ότι θέλει να δείξει το έμπρακτο ενδιαφέρον για την συμπρωτεύουσα η οποία αρχές του περασμένου φθινοπώρου είχε βιώσει μία ιδιαιτέρως θανάσιμη έξαρση της πανδημίας και είχε περάσει ένα πολύ σκληρό lockdown.
Στην Θεσσαλονίκη υπήρξε και θερμό επεισόδιο μεταξύ των κυβερνητικών στελεχών και τοπικών παραγόντων σχετικά με τους ελέγχους για την τήρηση των περιοριστικών μέτρων, το είχε αφήσει αναπάντητα ερωτήματα.

Επαναπροσέγγιση Μητσοτάκη με παραγωγικούς φορείς μετά το πολύμηνο lockdown

Σε κάθε περίπτωση, η επίσκεψη Μητσοτάκη γίνεται για να υπάρξει μία επαναπροσέγγιση με τους επιχειρηματικούς κύκλους της περιοχής (εμπόριο, τουρισμός) καθώς και αυτοί βίωσαν τις δυσκολίες του πολύμηνου lockdown.
Γι’ αυτό μαζί θα βρίσκεται και ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταικούρας – μάλιστα θα μεταβεί μία μέρα πριν- ο οποίος θα συναντηθεί με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και με παραγωγικούς φορείς της Κεντρικής Μακεδονίας.
Ειδικότερα, την Τρίτη ο κ. Σταϊκούρας θα συναντηθεί με τον Υφυπουργό Εσωτερικών αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας – Θράκης κ. Σταύρο Καλαφάτη. Στη συνέχεια, θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ), ενώ το απόγευμα θα παραβρεθεί στη Γενική Συνέλευση των μελών του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ).Την Τετάρτη, ο Υπουργός Οικονομικών θα πραγματοποιήσει επισκέψεις στα γραφεία του ΣΒΕ και στα νέα γραφεία της εταιρείας παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Deloitte, ενώ αργότερα θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ.Απόστολο Τζιτζικώστα. Στην Θεσσαλονίκη θα μεταβεί και ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Το Μαξίμου θέλει να συγκρατήσει το «δεξιό ρεύμα» της Μακεδονίας

Να θυμίσουμε ότι ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης έσπευσε να δηλώσει δημόσια το προσωπικό του ενδιαφέρον για την πόλη στη συνάντηση που είχε πριν λίγες ημέρες με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνο Ζέρβα στην Αθήνα, με τον οποίο έχει ενδυναμώσει τις σχέσεις του μετά τις τελευταίες δημοτικές εκλογές, όπως έχει κάνει αντίστοιχα και με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα
Η υλοποίηση σημαντικών αναπτυξιακών έργων για τη Θεσσαλονίκη και μάλιστα με αποφασιστικά βήματα και εντός χρονοδιαγραμμάτων, είναι για τον πρωθυπουργό το μεγάλο του στοίχημα για να αφήσει το στίγμα του στη Βόρεια Ελλάδα. Έργα που χρονίζουν, αν μάλιστα καταφέρει να έχουν τη δική του υπογραφή, όπως το πολύπαθο μετρό, θα ανεβάσουν τις μετοχές του στο «πολιτικό χρηματιστήριο της Θεσσαλονίκης» και θα ανατρέψουν την όποια δημοσκοπική διαρροή προς τα δεξιά.

Εγκαίνια στο «Μακεδονία» και άλλα έργα με το βλέμμα στον τουρισμό

Η χρονική συγκυρία της επανεκκίνησης του τουρισμού συμβάλλει σημαντικά στον κυβερνητικό σχεδιασμό. Το διεθνές αεροδρόμιο της πόλης άλλαξε πρόσωπο με την επένδυση της Fraport, διπλασιάστηκε σε μέγεθος και θα μπορεί να εξυπηρετεί πλέον 10 εκατ. επιβάτες, κάνοντας ένα «δυναμικό σινιάλο φιλοξενίας και ασφάλειας» στις παραδοσιακές και νέες αγορές που εμφανίζονται «διστακτικές» στο ξεκίνημα της σεζόν. Ενώ, άλλα έργα πνοής που βρίσκονται στα σκαριά, όπως είναι η κατασκευή του 6ου προβλήτα στο λιμάνι, η ανάπλαση της ΔΕΘ, η νέα μαρίνα Μηχανιώνας κ.α. είναι έργα που σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη «προφανώς χρειάζονται τη στήριξη και την κατεύθυνση της κεντρικής κυβέρνησης».

Σωτήρης Πίκουλας – Νένα Ουζουνίδου

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης