Τελευταία Νέα
Πολιτική

H ΝΔ εξελίσσεται σε προοδευτικό κόμμα; - Κεντρώοι - πασόκοι ανοίγουν πολιτικά γραφεία, δεξιοί τα κλείνουν

H ΝΔ εξελίσσεται σε προοδευτικό κόμμα; - Κεντρώοι - πασόκοι ανοίγουν πολιτικά γραφεία, δεξιοί τα κλείνουν
Κάποιοι ετοιμάζουν πολιτικά γραφεία και άλλοι μένουν στο περιθώριο
Σχετικά Άρθρα

Είναι ξεκάθαρο ότι ο Πρωθυπουργός έχει επιλέξει την κεντρώα πορεία του κόμματος αλλά και τα πρόσωπα που θα πλαισιώσουν την Νέα Δημοκρατία στη νέα εποχή.
Σε αυτό το συμπέρασμα φτάνει κορυφαίο στέλεχος επεξηγώντας τα περί «Προοδευτικής Κεντροδεξιάς» που ανέφερε ο Έλληνας Πρωθυπουργός στην συζήτηση που είχε με τον σοσιαλοδημοκράτη Ισπανό Πρωθυπουργό Σάντσεθ στο πλαίσιο του Delfi Forum.

Προοδευτική ατζέντα Κεντροαριστερού κόμματος η στόχευση του Πρωθυπουργού

Η κεντρώα προσέγγισή του τόσο στην κυβερνητική ατζέντα όσο και στην επιλογή των προσώπων θα συνεχιστεί λένε όσοι τον γνωρίζουν.
Για παράδειγμα, ο κ. Μητσοτάκης έχει αποφασίσει να περάσει την προοδευτική ατζέντα όπως π.χ υπέρ των δικαιωμάτων μητέρας-πατέρα, υπέρ των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων αλλά και της πράσινης οικονομίας-ενέργειας και άλλων θεμάτων που κανονικά είναι προνομιακοί χώροι της Κεντροαριστεράς.
Τι σημαίνει αυτό;
Ξεκάθαρα ότι θα δώσει την ευκαιρία σε στελέχη και υπουργικά στελέχη προερχόμενα από το Κέντρο και την Κεντροαριστερά να διεκδικήσουν την εκλογή του στην επόμενη Βουλή, όταν γίνουν οι εκλογές.
Οι οποίες, μάλιστα, θα είναι και διπλές και στην δεύτερη εκλογή θα υπάρχει λίστα, την οποία θα μπορεί ο αρχηγός του κόμματος να διαμορφώσει αναλόγως των προθέσεών του.

Κάποιοι ετοιμάζουν πολιτικά γραφεία και άλλοι μένουν στο περιθώριο

Ήδη στο προσκήνιο έρχονται πληροφορίες ότι για παράδειγμα ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης, προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ, έχει πάρει το πράσινο φως να προετοιμάσει το γραφείο του στην Δυτική Αττική.
Όπως επίσης και ο Κυριάκος Πιερρακάκης στην Ά Αθήνας, η Δόμνα Μιχαηλίδου στην Α Πειραιά αλλά κι ο Γιώργος Γεραπετρίτης στην ίδια περιφέρεια.
Την ίδια ώρα, ο γαλάζιος βουλευτής Ηλείας Κώστας Τζαβάρας δήλωσε ότι δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος βουλευτής διαμαρτυρόμενος για τα τμήματα του ΑΕΙ που έκλεισαν στον Πύργο Ηλείας, μετά από παρεμβάσεις (για να σώσουν τα δικά τους) γαλάζιοι βουλευτές Αχαΐας και Αιτωλοακαρνανίας.
Την ίδια ώρα, στην Αργολίδα ακούγονται πολλοί ψίθυροι ότι το Μαξίμου προωθεί μία γνωστή δημοσιογράφο προερχόμενη από το Ποτάμι, τη Λίνα Παπαδάκη ενώ ο γαλάζιος βουλευτής Γιάννης Ανδριανός, στενός φίλος του Κώστα Καραμανλή βρίσκεται σε απόσταση με την ηγεσία της ΝΔ.
Επίσης, σε φάση διαμαρτυρίας βρίσκεται και η Όλγα Κεφαλογιάννη η οποία αντιδράει σθεναρά στο νομοσχέδιο Τσιάρα αλλά είναι στα κάγκελα που βλέπει ότι στην Α Αθήνας όπου εκλέγεται, προωθούνται στελέχη της αρεσκείας Μαξίμου.
Επίσης, να πούμε έχουν εκφράσει την πρόθεσή τους να πολιτευτούν ο Νίκος Παπαθανάσης, αναπλ. Υπουργός Ανάπτυξης (προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ), ο υφυπουργός Πολιτισμού Νίκος Γιατρομανωλάκης (προερχόμενος από το Ποτάμι) και άλλοι.

Θα έχουμε ένα διαφορετικό ψηφοδέλτιο Επικρατείας

Και βεβαίως, θα πρέπει να αναζητήσουμε και τα επόμενα πρόσωπα που θα απαρτίσουν το ψηφοδέλτιο Επικρατείας για τη ΝΔ.
Να θυμίσουμε πως οι σημερινοί βουλευτές Επικρατείας η Μαριέτα Γιαννάκου, ο Τάκης Θεωδορικάκος και ο Χρήστος Ταραντίλης πολύ δύσκολα θα παραμείνουν στο «βυσματικό» ψηφοδέλτιο Επικρατείας.
H πρώτη εκτός ότι αποτελεί πλέον στέλεχος εν αποστρατεία έχει δημιουργήσει αναστάτωση με τις παρεμβάσεις της απέναντι στο νομοσχέδιο Τσιάρα για τη συνεπιμέλεια.
Ο κ. Ταραντίλης με την προ μηνών παραίτησή του έχει απομακρυνθεί από τη ηγεσία του Μαξίμου.
Ο κ. Θεοδωρικάκος ενδεχομένως να του δοθεί το πράσινο φως να κατέλθει στο Νότιο Τομέα Αθηνών.
Στην θέση τους θα μπουν πρόσωπα της εμπιστοσύνης Μητσοτάκη όπως ο Θόδωρος Λιβάνιος (προερχόμενος από ΠΑΣΟΚ), Άκης Σκέρτσος κ.α.
Με άλλα λόγια, όπως λέει και παλαιός κοινοβουλευτικός, ο οποίος έχει αναφέρει πολλές φορές αυτή την υπεραξιοποίηση πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ από τον κ. Μητσοτάκη, «στη σημερινή Νέα Δημοκρατία, κεντρώοι και πασόκοι ανοίγουν πολιτικά γραφεία και οι δεξιοί τους βάζουν λουκέτο».

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης