Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκέρτσος: Πέρασε το μήνυμα στον κόσμο πως η Ελλάδα άνοιξε με ασφάλεια

Σκέρτσος: Πέρασε το μήνυμα στον κόσμο πως η Ελλάδα άνοιξε με ασφάλεια
Πτωτικές οι τάσεις στα κρούσματα και στις εισαγωγές στα νοσοκομεία είπε ο κ.Σκέρτσος
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως έχει περάσει στον υπόλοιπο κόσμο το μήνυμα πως η Ελλάδα άνοιξε με ασφάλεια διατύπωσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος, ο οποίος υποστήριξε πως δεν έχουμε κάνει μετάβαση σε ένα καθεστώς πλήρους ελευθερίας.
«Παίζει κρίσιμο ρόλο ο έλεγχος από την Πολιτεία και το λέμε συνεχώς.
Το είπα και εγώ στην παρουσίαση που κάναμε για την άρση των μέτρων, δεν έχουμε κάνει μετάβαση σε ένα καθεστώς πλήρους ελευθερίας.
Έχουμε δώσει περισσότερες ελευθερίες και είπαμε με την ελευθερία έρχεται και μεγαλύτερη ευθύνη από όλους σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο.
Αυτά τα μέτρα μπορούν να βοηθήσουν σε υψηλότερη συμμόρφωση αλλά και σε επανεκκίνηση της οικονομίας.
Προφανώς έχουμε σε ισχύ ακόμα και θα τον έχουμε για πολλούς μήνες, έναν μηχανισμό επιδημιολογικής επιτήρησης» είπε μιλώντας στο Real Fm ο κ.Σκέρτσος.
Ερωτηθείς για ένα ενδεχόμενο τέταρτο κύμα της πανδημίας, όπως δηλώνουν αρκετοί επιστήμονες, απάντησε ότι «προβλέψεις δεν μπορούν να γίνουν».

Πτωτικές τάσεις

«Η πολιτική που εφαρμόζουμε εδώ και 1,5 μήνα με τις ανάσες ελευθερίας που δώσαμε, απέδωσε.
Κατάλαβαν οι πολίτες και οι επιστήμονες μαζί, ότι μπορούμε να έχουμε υψηλότερη συμμόρφωση, καλύτερη διαχείριση της πανδημίας με το να έχουμε συγκεκριμένες ατομικές δραστηριότητες σε λειτουργία, οι οποίες δεν επιβαρύνουν επιδημιολογικά την κοινότητα.
Άρα ας κάνουν λίγο κράτει με τις προβλέψεις οι επιδημιολόγοι και ας κοιτάνε τις τάσεις.
Οι τάσεις αυτή τη στιγμή είναι πτωτικές, έχουμε μια μείωση της τάξης του 30% σε εβδομαδιαία βάση στα κρούσματα, μια μείωση της τάξης του 25% σε εισαγωγές σε νοσοκομεία, μια σημαντική αποκλιμάκωση στις ΜΕΘ» τόνισε ο κ.Σκέρτσος.

Ανοίγουμε με ασφάλεια

«Τα στοιχεία δείχνουν ότι ήδη με αυτό το δειλό άνοιγμα που επιχειρούμε, ότι έχουμε περισσότερες κρατήσεις σε αεροπορικά ταξίδια, σε ξενοδοχεία σε διάφορες περιοχές της χώρας, άρα το μήνυμα έχει περάσει προς τον υπόλοιπο κόσμο ότι η Ελλάδα κάνει ένα ασφαλές άνοιγμα.
Προφανώς ο Μάιος και ο Ιούνιος θα είναι μήνες με χαμηλές ροές, διότι ακόμα υπάρχουν αυστηρά περιοριστικά μέτρα σε αρκετές χώρες.
Το γνωρίζαμε αυτό, εμείς όμως θέλαμε να προειδοποιήσουμε και να δώσουμε εγκαίρως το μήνυμα και στους ξένους που θέλουν να επισκεφτούν τη χώρα μας και στους tour operator τον τρόπο με τον οποίο θα ανοίξουμε, το χρονοδιάγραμμα, τους μηχανισμούς επιτήρησης ώστε να έχουμε ασφαλή προσέλευση, διαμονή και παραμονή και επιστροφή» είπε ο κ.Σκέρτσος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης