Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΚΚΕ: Οι ελληνικές κυβερνήσεις είναι το πολιτικό προσωπικό των εφοπλιστών και του κεφαλαίου

ΚΚΕ: Οι ελληνικές κυβερνήσεις είναι το πολιτικό προσωπικό των εφοπλιστών και του κεφαλαίου

Οι δηλώσεις του εφοπλιστή Λασκαρίδη και η αμηχανία του υπουργού της ΝΔ, κ. Πλακιωτάκη, είναι σοκαριστικές μεν, αναμενόμενες δε τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ

Σχετικά Άρθρα
«Οι δηλώσεις του εφοπλιστή Λασκαρίδη και η αμηχανία του υπουργού της ΝΔ, κ. Πλακιωτάκη, είναι σοκαριστικές μεν, αναμενόμενες δε, από τη στιγμή που οι ελληνικές κυβερνήσεις είναι όντως το πολιτικό προσωπικό των εφοπλιστών και των άλλων μερίδων του κεφαλαίου» αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιό του, προσθέτοντας «η εθελοντική φορολογία, οι φοροαπαλλαγές, τα δεκάδες προνόμια και φυσικά η επίθεση στα δικαιώματα των ναυτεργατών επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές».
«Όλα αυτά είναι το αποτέλεσμα του πανίσχυρου θεσμικού πλαισίου, που έχουν διαμορφώσει διαχρονικά οι ελληνικές κυβερνήσεις και οι διεθνείς οργανισμοί για την προστασία των συμφερόντων των εφοπλιστών.
Αυτό το θεσμικό πλαίσιο έχει μάλιστα και συνταγματική κατοχύρωση, άρθρο 107, το οποίο τα άλλα κόμματα, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, έχουν σαν "εικόνισμα", για αυτό κι αρνήθηκαν την πρόταση του ΚΚΕ για κατάργησή του» καταλήγει το σχόλιο του κόμματος.

Οι δηλώσεις Λασκαρίδη

Υπενθυμίζεται ότι, ο γνωστός εφοπλιστής σε συνέντευξή του απομυθοποίησε και απογύμνωσε την ελληνική ναυτιλία.
Ανέφερε χαρακτηριστικά, ότι:
1. «Οι εφοπλιστές δεν χρειάζονται την κυβέρνηση, το υπουργείο την ΙΜΟ (International Maritime Organisation) και τον πρωθυπουργό», δήλωσε, συμπληρώνοντας μάλιστα ότι «έχουν χε..ένο τον πρωθυπουργο, γι’ αυτούς δεν έχει καμία χρησιμότητα.
Γιατί;
2. Επειδή η ναυτιλία δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα.
3. Δεν υπάρχει κάτι που μπορεί να κερδίσει ένας πλοιοκτήτης στην Ελλάδα.
Δεν υπάρχουν φορτία, δεν υπάρχουν ναυλοσύμφωνα, τίποτα στην Ελλάδα».
Ο Πάνος Λασκαρίδης κατέληξε λέγοντας ότι: «Μόνο τα γραφεία των πλοιοκτητών είναι στην Ελλάδα.
4. Το 80% των πλοίων τους έχουν ξένη σημαία. Δεν τους νοιάζει η ελληνική σημαία».
Οι δημοσιογράφοι έδειξαν το απόσπασμα με τις δηλώσεις Λασκαρίδη στον Γιάννη Πλακιωτάκη ο οποίος προς στιγμή πάγωσε, ερχόμενος σε αμηχανία από τις δηλώσεις.
Στη συνέχεια απάντησε ότι «η ελληνική κυβέρνηση έχει δημιουργήσει ένα σταθερό θεσμικό πλαίσιο για την ελληνική ναυτιλία ώστε έχει τόσο μεγάλη πρόοδο την τελευταία δεκαετία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης