Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας και ΚΙΝΑΛ επενδύουν στην νεολαία - Πρόβλημα για το Μαξίμου τα μέτωπο με τους νέους και τις γυναίκες

Τσίπρας και ΚΙΝΑΛ επενδύουν στην νεολαία - Πρόβλημα για το Μαξίμου τα μέτωπο με τους νέους και τις γυναίκες
Παραμένει ατού του Τσίπρα η νεολαία και οι νέοι ψηφοφόροι του Λυκείου
Σχετικά Άρθρα

Στα θέματα νεολαίας επενδύει, πλέον, πιο δυναμικά ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.
Οι τελευταίες παρεμβάσεις του για την βάση εισαγωγής στα πανεπιστήμια, για την πανεπιστημιακή αστυνομία ακόμα ακόμα και για τα πανεπιστημιακά τμήματα που καταργούνται στο νομό Ηλείας, δείχνουν ότι υπάρχει πολύ μεγάλη εκλογική δεξαμενή την οποία μπορεί να προσελκύσει εκ νέου.
Παραμένει ατού του Τσίπρα η νεολαία και οι νέοι ψηφοφόροι του Λυκείου.
Να θυμίσουμε ότι η νεολαία είναι ένα από τα δυνατά ατού του Αλέξη Τσίπρα και πως ακόμα και την εκλογική χρονιά 2019 που καταποντίστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ, οι νέοι ψηφοφόροι σε μεγάλο ποσοστό είχαν στηρίξει το κόμμα.
Μάλιστα, ειδικά τώρα με την κυβερνητική ατζέντα που προωθεί η κυβέρνηση, οι νέοι ψηφοφόροι βρίσκονται σε μεγάλο αναβρασμό.
Αφενός με την πανεπιστημιακή αστυνομία που θεωρούν ότι είναι μία δύναμη καταστολής μέσα στο δικό τους χώρο, αφετέρου με το πολύμηνο lockdown που έπληξε κυρίως τους νέους ανθρώπους, ο παράγοντας νεολαία έφυγε από τη Νέα Δημοκρατία και έγινε ο νέος «αγανακτισμένος» που γεμίζει τις πλατείες.
Μην ξεχνάμε ότι ακόμα και στα σχολεία, η παρατεταμένη χρήση της τηλεκπαίδευσης μέσα στην πανδημία έπληξε τις τάξεις Λυκείου και δημιούργησε αγανακτισμένους έφηβους που στις επόμενες εκλογές, σύμφωνα με το νέο νόμο, θα μπορούν να ψηφίσουν…

Η ομάδα Λιβάνιου στο Μαξίμου παραδέχεται το ρήγμα με νεολαία

Το ζήτημα, θυμίζουμε, είχε απασχολήσει και την ομάδα Λιβάνιου, του «εκλογολόγου» του Μεγάρου Μαξίμου που μετράει τις δημοσκοπήσεις και τις τάσεις του εκλογικού σώματος.
Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, που ο Αλέξης Τσίπρας στρέφεται εκ νέου σε αυτό το κοινό.
Μάλιστα, έχει σχηματίσει και ειδική επιχειρηματολογία σχετικά με τα νομοσχέδια της κυβέρνησης όπως το εργασιακό και την διευθέτηση του ωραρίου, για την οποία υποστηρίζει πλέον η αξιωματική αντιπολίτευση ότι δεν συμφέρει την νεολαία, καθώς «οι νέοι χρειάζονται νέες ποιοτικές δουλειές και καλύτερους μισθούς και όχι να παίρνουν 600-700 ευρώ και να εργάζονται 4 μέρες με 10ωρα», σύμφωνα με το σκεπτικό της Κουμουνδούρου.
Στις περιοδείες, μάλιστα, που θα κάνει ο Αλέξης Τσίπρας στην επαρχία, έχει δώσει εντολή να εντάσσονται σε αυτές, επαφές με νεολαίους.

Και το ΚΙΝΑΛ στο κυνήγι της νεολαίας

Παρεμπιπτόντως, σε περαιτέρω ενασχόληση με τα θέματα Παιδείας και νεολαίας έχει μπει και το ΚΙΝΑΛ. Πέραν από την κάθετη αντίδραση του στο πρόσφατο νομοσχέδιο της Νίκης Κεραμέως (βάση εισαγωγής, αστυνομία), η Φώφη Γεννηματά έκανε κεντρικό σύνθημα την κατάργηση των τμημάτων πανεπιστημίων, ειδικά στο Νομό Ηλείας. Στα θέματα νεολαίας θα επενδύσουν και τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ που θα διεκδικήσουν την αρχηγία του κόμματος όπως π.χ ο Νίκος Ανδρουλάκης ο οποίος τις προηγούμενες μέρες ξεκίνησε περιοδεία με αρχή την Θεσσαλονίκη και τη νεολαία του ΚΙΝΑΛ.

Και οι γυναίκες βρίσκονται σε ρήξη με κυβέρνηση, λόγω συνεπιμέλειας

Τόσο στο ΚΙΝΑΛ όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ, θεωρούν ότι τα κυβερνητικά νομοσχέδια έχουν ανοίξει μέτωπα στα οποία μπορούν να καλλιεργήσουν μια εναλλακτική πρόταση. Εκτός από τα θέματα νεολαίας και τα θέματα παιδείας – που συνδέονται μεταξύ τους- είναι και τα θέματα γυναίκας. Άλλωστε, είναι γνωστό πλέον, ότι το πρόσφατο ψηφισθέν νομοσχέδιο για την συνεπιμέλεια έχει δημιουργήσει ρήγμα με τις ενώσεις γυναικών, το οποίο ανέφεραν και στελέχη της ΝΔ που δεν στήριξαν το νομοσχέδιο Τσιάρα.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης